vidéki lapszemle

Beomlott az épp felújított tornacsarnok teteje, nem akar közmeghallgatást a CATL

Debreciner.hu: A debreceniek meghallgatása nélkül módosítják a CATL akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyét

Változtattak korábbi – már hivatalosan engedélyezett – terveiken a kínaiak – írja a Debreciner.hu. Kisebb területen épül, magasabb lesz és kevesebb vizet fogyaszt a gyár. A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal közlése szerint hiába indítanak eljárást a módosítás miatt, nem fognak közmeghallgatást tartani. Pedig a TASZ szerint a nemzetközi jog alapján ezt kellene tennie a hatóságnak.

Kapos-t.hu: Rájár a rúd a Kaposvári Tankerületre: nyakig vannak a babócsai iskola botrányában, erre leszakad a gyakorló tornacsarnokának teljes födémszerkezete

Újabb, a Kaposvári Tankerülethez köthető beruházási botrány borzolja a kedélyeket: beomlott a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium tornacsarnokának teljes tetőszerkezete, amelynek szigetelése éppen felújítás alatt van (és 2015-ben már felújították egyszer). A Kapos-t azt írja, az első felvetések szerint az vezetett az összeomláshoz, hogy a gyakori beázások következtében korrodálódtak a fém tetőszerkezet egyes elemei. Babócsán szintén egy általános iskolával van gond: évek óta nem sikerül befejezni.

Nyugat.hu: Régóta harcolnak a gumiabroncsheggyel Nagykölkeden

„Évek óta küzdünk a problémával, eddig eredménytelenül” – mondta a Nyugat.hu-nak Francsics Zoltán, a község polgármestere, aki látta azt a Facebook bejegyzést, amelyben Balassa Péter országgyűlési képviselő azt írta, veszélyben vannak a nagykölkedi lakosok a település határában tornyosuló gumiabroncs-lerakó miatt. A lap azt is megtudta, hogy a Körmendi Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben folytat eljárást, hulladékgazdálkodás rendje megsértésének alapos gyanúja miatt.

7300.hu: Petíciót indított a helyi Momentum a komlóiaknak ingyenes Bányásznapokért

Ahogy arról a 7300.hu korábban beszámolt, idén mindenkinek, még a komlói lakosoknak is fizetős lesz a Komlói Bányásznapok három napjából kettő. Ez a döntés – amit egyébként komlói Fidesz frakció és Kispál László (KÖT) ellenzéki alpolgármester szavazott meg a szervező cég javaslatára – nagy felháborodást keltett a bányászvárosban. A Momentum helyi szervezete most petíciót indított, hogy legalább a helyi lakosoknak maradjon ingyenes Komló legnagyobb rendezvénye.

Veszprémkukac.hu: Elmaradt beruházások, ismétlődő kérdések

Katanics Sándor és Hartmann Ferenc ellenzéki önkormányzati képviselők sajtótájékoztatót tartottak Gyulafirátóton – számolt be a Veszprémkukac.hu. Mint mondták, Rátót közvetlen szomszédságában 2500-3000 fős katonai bázis épül majd, de a lő- és gyakorlóterek működését szabályozó rendeletek még ma is hiányosak. Az Élhetőbb Rátótért Egyesület civiljei által 2021 júniusában kikényszerített lakossági fórumon az illetékesek a problémák orvoslására ígéreteket tettek, de ezekből semmi sem valósult meg. Ahogy a sokat emlegetett 82-es főút Gyulafirátót-Kádárta elkerülő szakaszáról sem hallani – mutatott rá a két képviselő.

Nyitókép: Beomlott a felújított tető a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium tornacsarnokában. Fotó: Kapost.hu/Facebook

Megosztás