Heti lapszemle

Megint többmilliárd lesz az ünnepi tűzijáték, Orbán Ráhel újabb bababoltot nyitott

Népszava: Az 1,4 milliárdos tűzijáték mellé további tízmilliárdot költ az állam az augusztus 20-i ünnepségekre

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Párbeszéd, hogy megtudják, mennyi az augusztus 20-i tűzijáték és az azt övező ünnepségsorozat költsége. „Az adatkikérésünk alapján nemcsak az derült ki, hogy az augusztus 20-i tűzijáték továbbra is elképesztő összegért, nagyságrendileg nettó 1,4 milliárdért szennyezi Budapest levegőjét. Hanem, hogy ötször ennyit – több mint nettó 10 milliárdot – terveznek elkölteni a kísérő ünnepségsorozatra is: fellépőkre, hang- és színpadtechnikára csak repkednek a százmilliók és milliárdok” – írták. A párt szerint a szerződők között felbukkan alvállalkozóként a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó New Land Media, valamint a Garancsi Istvánhoz köthető Visual Europe rendezvénytechnikás cég.

444: „Marci, mit mondjunk neki?” – rajta felejtették a belsős levelezésen a kérdést feltevő momentumos politikust

Lakossági kérdéssel kereste meg a momentumos Hajnal Miklós Esztergom-Budapest főegyházmegyét. Hegyvidék és Bel-Buda országgyűlési képviselőjeként egy fakivágással kapcsolatban tett fel néhány kérdést. A válaszokat azóta is várja, viszont mivel rajta maradt a levelezésen, értesülhetett róla, hogy Zoli segítséget kér a kérdések megválaszolásához Marcitól.

Hvg.hu: Szerencsejáték-pénzeső: 40 millió a Rogánt és Kövért is reptető családi vállalkozásnak, 5 millió Szijjártó testvére cégének

Visszavett a pénzszórásból az állami Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó leányvállalata: míg áprilisban három hét alatt bruttó 639 milliót porcióztak szét 23 szervezet és cég között, addig május-júniusban két hónap alatt összesen 146 milliót osztottak szét hat helyre. A maga 40 milliójával a NER-potentátokat légiszállító családi vállalkozás különösen jól járt, de a Szerencsejáték Zrt. támogatási keretéből május-júniusban jutott pénz Szijjártó Péter miniszter testvére cégének, az ex-MIÉP-es zenész Schuster Lórántnak, továbbá egy szélcsatorna-fejlesztő cégnek, az úszószövetségnek és egy nemzeti érzelmű kultúrát terjesztő alapítványnak.

Mfor.hu: Kaszinóbiznisz után sportfogadás: a Habony-Garancsi páros lett a Szerencsejáték Zrt. kihívója

A Garancsi Istvánhoz és Habony Árpádhoz köthető Las Vegas Casino-csoport lett az első hivatalos riválisa az állami Szerencsejáték Zrt.-nek az online sportfogadási piacon. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága ugyanis június 27-én távszerencsejáték szervezési engedélyt adott az LVC Diamond Kft.-nek Vegas Sports néven. Így a budapesti kaszinókat is üzemeltető cégnek a vegas.hu oldalán már különböző sporteseményekre is legálisan lehet fogadni – derül ki a hatóság nyilvántartásából.

24.hu: Szántódon, a BalaLandban nyitotta meg második boltját Orbán Ráhel

Budapest után a Balaton déli partján nyitotta meg újabb üzletét nemrég az Odu Store. A babaholmikat kínáló cég Orbán Ráhel tulajdona, a második bolt pedig Szántódon, a Mövenpick BalaLand Resort és Family Parkban kapott helyet. Ha netán ismerős lenne a helyszín, az nem a véletlen műve: a térség egyik kiemelt projektje Szepesi Richárd turisztikai ingatlanberuházóhoz köthető.

Címlapkép: Pixabay.com

Megosztás