vidéki lapszemle

23 milliós autót vesz a kaposvári városháza, több a rászoruló, kevesebb az adomány

Kapos-T: „Papa kocsit hajt…” 23 millió forintért vesz új, fullextrás Škoda Superb gépkocsit a kaposvári Polgármesteri Hivatal

Felkerült az EKR (Elektronikus Közbeszerzési Rendszer) oldalára egy összegzés, melyből kiderül, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala új személyszállító gépjármű beszerzésére kért ajánlatot, amit az egyetlen pályázó, a kaposvári Spirit Autó meg is nyert. A teljesítmény és más paraméterek megadásából, valamint a műszaki adatlap összevetéséből úgy tűnik, hogy egy 2023-as, kétezres, „turbós-benzines” 2.0 TSI/200 kW 4×4 „L&K” felszereltségű modellről van szó, hangsúlyozottan bézs bőrüléssel. Az autó nettó 18 millió forintba kerül, és vélhetően Szita Károly polgármesteré lesz, aki most is egy Superb-et használ – írja a Kapos-T.

KecsUP.hu: Harmadával nőtt az adományboltba járó kisgyerekes kecskeméti családok száma

A háború, a gazdasági válság és a rekordinfláció miatt még a korábban rendszeresen adakozó emberek is egyre nehezebb helyzetbe kerültek, és a háború hatására bekapcsoltak azok a zsigeri reflexek, amelyek spórolásra ösztönöznek. Emiatt kevesebb adomány kerül a boltokba – mondta el a KecsUP.hu-nak Gál Zita, a kecskeméti Medina Adománybolt vezetője. Ezzel párhuzamosan viszont – a mélyszegények mellett – még soha ennyi államilag fenntartott szociális szervezet nem fordult a civilek által működtetett adományboltokhoz segítségért.

Debreciner.hu: Ez a kampány az akkumulátorgyárakról fog szólni – Így készülnek az önkormányzati választásra Debrecen politikai aktorai

Mához egy évre, 2024. június 9-én tartják Magyarországon az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választásokat. Ennek apropóján a Debreciner körkérdést intézett a pártokhoz és civil szervezetekhez. Megkeresésükre a Civil Fórum, a Fidesz és a KDNP nem reagált. A Mi Hazánk önállóan indul, az MSZP és a Momentum még hisz az összefogásban, az LMP és a Jobbik később dönt, és egyelőre a DK sem árult el részleteket.

Nyugat.hu: Mi lesz a szombathelyi labdarúgással?

A városi közgyűlésen elhangzott, hogy félő, hogy a Haladásban egyre kevesebb helyi játékos lesz, így a csapat elveszíti a helyi kötődését – számolt be az eseményről a Nyugat.hu. Czeglédy Csaba képviselő ezért azt javasolta,  hogy a Haladás VSE most NB III-ba feljutott csapatában a Vas megyei kötődésű játékosok aránya legalább 70 százalék legyen. (Az önkormányzatnak 10 százalékos tulajdonrésze van a kft.-ben.) A közgyűlésre meghívták a két csapat, az utánpótlás-nevelést végző Király Sportegyesület és az Illés Akadémia vezetőit, de senki sem jelent meg közülük. Nemény András polgármester azt mondta, nem igazán tudják befolyásolni a csapatok döntéseit, de az önkormányzat kifejezheti kéréseit, és elfogadták a benyújtott javaslatot.

Szegeder.hu: Színházigazgatók közös levélben kérik az állami támogatás növelését, Barnák László is köztük van

Magyarországi színházigazgatók kérik az előadó-művészet állami támogatásának minél hamarabbi, a válságok előtti időszak mértékére való visszaállítását. A közleményt aláíró vezetők között van többek között Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója is – hívta fel a figyelmet a Szegeder.hu.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megosztás