vidéki lapszemle

Bánki Eriket meghallgatták a pécsi buszperben, jogellenesen utaztak ingyen Baján

Debreciner.hu: Hajdúnánás egyik fideszes alpolgármestere szerint a Debreciner cikkei miatt nehéz együttműködniük a helyi ellenzékkel

Nagyné Legény Ildikó a Hajdúnánási Televízió egyik műsorában azt sérelmezte, hogy a Debreciner nem ír a város fejlesztéseiről, és nem kelti a város jó hírét. És bár ő kész arra, hogy együttműködjön az ellenzékkel, amíg Hajdúnánás az ellenzéki oldalak címlapjain szerepel, ez nehéz lesz – tette hozzá. A lap szerint viszont ők az elmúlt években több alkalommal is kértek interjút Szólláth Tibortól a város fejlesztéseivel kapcsolatban, ám a polgármester egyik kérelmünket sem fogadta el.

SzabadPécs.hu: Bánki Erik tagadta, hogy köze lenne a Volvo-gate nevű korrupciós ügyhöz – Hadházy Ákos azért feljelentés tesz a tanúvallomás alapján

A parlament gazdasági bizottsága elnökének a napokban újraválasztott fideszes politikust, Bánki Eriket is kihallgatta kedden a Kaposvári Törvényszék a Volvo-gate néven elhíresült büntetőper legutóbbi tárgyalásán. Bánki tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz, de éppen a buszbeszerzés időszakában járt Hollandiában a pécsi buszcsereprogram arcával, aki akkor történetesen szintén baranyai fideszes országgyűlési képviselő volt. Hadházy Ákos szerint túl sok a véletlen Bánki kapcsán, ezért feljelentést tesz.

KecsUP.hu: Ingyenessé tette a bajai önkormányzat a tömegközlekedést, a kormány szerint jogellenesen

Az év elején vált ingyenessé a tömegközlekedés Baján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint viszont vissza kell állítani a fizetős tömegközlekedést. A tárca szerint a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok nem teszik lehetővé az önkormányzatoknak a különféle közszolgáltatások díjainak módosítását. A minisztérium két hónap határidőt adott a rendezésre.

Nyugat.hu: Nem, tényleg nem a vasvári Végh Noémi kapja meg Márki-Zay Péter parlamenti helyét

Április 23-án jelentették be , hogy jobbikos Végh Noémi kapja meg az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a mandátumát, aki a parlament helyett a hódmezővásárhelyi városházát választotta. A Blikk azonban egy vasvári Végh Noémi vállalkozásának profilját közölte le az egyik politikai cikkéhez, amit aztán – tévesen – több más sajtóorgánum is átvett. A vasvári Végh Noémi végül jogi lépéseket tett az ügyben.

Szegeder.hu: Az új út elkészült, a gyerekek a szalagot fogják, Lázár János nyisszant

Lázár János, aki immáron az újonnan létrehozott Építési és Beruházási Minisztériumot fogja vezetni, máris belelendült a munkába, ugyanis arról posztolt közösségi oldalán, hogy átadták a Királyhegyest az autópályával összekötő új útszakaszt – írja a Szegeder. A lap rámutatott: a politikus ismét kiskorú gyereket használt kampányelemnek. A gyakorlat azonban nem csak a kormánypárti politikusoknál bevett, ellenzéki politikusok is gyakran élnek vele – teszik hozzá.

Nyitókép: Bánki Erik a Kaposvári Törvényszéken. Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás