Heti lapszemle

Lázár János visszatér a kormányba, Brüsszelt is érdekli az autópálya-koncesszió

444: Megvan, kikből áll majd az új kormány

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken. Az újonnan létrejövő Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János fogja vezetni. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához, vagyis Rogán Antalhoz fognak tartozni.

Mfor.hu: Valakinek 5 milliót is megértek az elítélt Gruevszki tanácsai tavaly

Még 2021 júliusában gondolta úgy a hazánkba menekült volt macedón államfő, Nikola Gruevszki, hogy új céget alapít. Az I.C.I.C. Kft.-t a cégbíróság 2021. július 14-én jegyezte be a minimálisan kötelező 3 millió forintos törzstőkével.  Végeredményben 3,8 millió forint tiszta nyereséget mutatott ki Gruevszki magyar cége, ami kimagasló, 76 százalékos árbevételarányos nyereséget jelent.

Magyar Narancs: Lapunktól tudta meg a polgármester, hogy a Rétvári-közeli alapítványhoz került Szob egyik értékes épülete

A Narancs.hu megkeresése nyomán tudta meg Szob polgármestere, hogy a város egy értékes ingatlanja a Dunakanyari Védegylet Alapítványhoz került egy kormányrendelet értelmében. Mindez azért érdekes, mert az alapítvány több szállal is kötődik a térség országgyűlési képviselőjéhez, Rétvári Bencéhez.

24.hu: Börtön helyett egymás után kapja az uniós pénzeket a korrupció miatt 5 évre ítélt volt polgármester

A 2018-ban öt év börtönre ítélt volt balmazújvárosi polgármester büntetésének elhalasztását Völner Pál korrupcióval gyanúsított volt államtitkár rendelte el. Miközben Veres Margit kegyelmi kérvényéről négy év alatt nem hozott döntést Áder János leköszönő köztársasági elnök. Azóta a volt városvezető céget alapított, és egymás után veszi fel az európai uniós vissza nem térítendő agrártámogatásokat.

Szabad Európa: Brüsszelt is érdekli, miért adták 35 évre koncesszióba a magyar autópályákat

Hiába hirdettek győztest az autópálya-koncessziós pályázaton, az állam továbbra sem akarja kiadni az előzetes számításokat. Az erről folyó perben arra hivatkozott, hogy az adatok nyilvánosságra kerülése befolyásolná a pályázókat. Jogerős bírósági ítélet is kötelezi az állami hivatalt az adatok kiadására, úgy tudjuk, ezt is vitatja a szervezet, amely a Kúriához fordult, és az ítélet felülvizsgálatát kérte.

Címlapkép: Lázár János/Facebook

Megosztás