vidéki lapszemle

Kitűzték az ukrán zászlót Szombathelyen, befutó helyet kapott Kósa a Fidesz listáján

Debreciner.hu: Nem bízik Kósa Lajos győzelmében Orbán Viktor? Befutó helyet kapott a Fidesz listáján az egykori debreceni polgármester

Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László, Mátrai Márta és Gál Kinga után Kósa Lajos a hatodik helyen szerepel a Fidesz-KDNP országos listáján. Vagyis már bizonyos, hogy április 3-án akárhogyan is zárul a választás a hajdú-bihari 1-es egyéni választókerületben, ahol Kósa indul, mindenképpen ismét országgyűlési képviselő lesz belőle. A többi hajdú-bihari fideszes egyéni választókerületi induló – Bodó Sándor, Pósán László, Tasó László, Tiba István, Vitányi István – nem szerepel a kormánypárti lista első ötven helyén, nekik a jelenlegi választókerületüket kell ismét megnyerniük, hogy folytathassák honatyai pályafutásukat – írja a Debreciner.

7300.hu: Bezár egy benzinkút Komlón, a kialakult helyzet miatt nem tud tovább működni

A kút Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, amely szerint a kialakult helyzetre való tekintettel nem tud tovább üzemelni. A belvárosi kút végkiárusítást hirdetett, hogy minél hamarabb elfogyjanak a készleteik. A kormány árstopja nélkül 520-535 forintnál lennének az árak a kutakon, ezt egyre kevesebb üzemeltető tudja kigazdálkodni – olvasható a 7300.hu-n.

KecsUP.hu: Kecskeméti pedagógusok is csatlakoztak a polgári engedetlenségi akcióhoz

A Bolyai és a Bányai gimnáziumokból kb. ötvenen csatlakoztak az akcióhoz, miután a kormány rendeletben szabályozta a pedagógusok sztrájkját. „Olyan munkakörülményeket szeretnénk, amelyek biztosítják az iskolában gyerekekért dolgozó MINDEN felnőtt számára a minőségi munkavégzés alapfeltételeit, a szabad légkört és az elviselhető munkaterhelést mind a diákok, mind a tanárok és nem pedagógus alkalmazottak számára. Olyan munkabért szeretnénk, ami nem okoz egzisztenciális kilátástalanságot” – idézi a a KecsUP.hu a tanárok közleményét. A Katona József Gimnáziumban 37 tanára írta alá a szolidaritási nyilatkozatot.

Nyugat.hu: Kitűzték az ukrán zászlót a szombathelyi városházára

A szombathelyi közgyűlés nyilatkozatot fogadott el, amely szerint Szombathely kifejezi szolidaritását ukrajnai testvérvárosa, Ungvár felé a háborús helyzet miatt, és humanitárius segítséget ajánlott fel a városnak. Majd az ukrán zászlót is kitették a városházára, hogy kifejezzék szolidaritásukat és együttérzésüket a háborútól szenvedő emberek felé – számolt be a fejleményekről a Nyugat.hu

Szegeder.hu: Az SZTE ukrán hallgatóinak és családjuknak nyújt segítséget 150 kollégiumi férőhellyel

A Szegedi Tudományegyetem február 25-én Neptun üzenetben ajánlotta fel segítségét minden, Ukrajna területéről érkezett hallgatójának, azok családjainak, és biztosította őket a támogatásáról.

Nyitókép: Ukrán zászló a szombathelyi városházán (forrás: Nemény András polgármester Facebook-oldala)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás