Heti lapszemle

Házkutatás Iványi Gáboréknál és a zuglói polgármesteri hivatalban

Hvg.hu: NAV-osok szálltak ki Iványi Gáborékhoz, költségvetési csalás miatt nyomoznak

Az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjában 30 NAV-os jelent meg hétfő reggel házkutatási paranccsal. Mint kiderült, költségvetési csalásra gyanakodnak. Iványi Gábor szerint ez a régi történet új felvonása lehet: valóban van elmaradásuk a NAV felé, de mint sokszor elmondta, ezt nagyon szívesen kifizetnék, ha végre a magyar állam is kifizetné azt a több milliárd forintot nekik, ami a jog szerint jár – szerinte ez mintegy 12 milliárd forint körüli összeg.

Telex: Házkutatás zajlik a zuglói önkormányzatnál, Horváth Csaba polgármester otthonába is kivonult az ügyészség

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki épp ebben a körzetben indul a választásokon, azt írja: „Sajnos hallottam olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni, mivel a SYS IT Services Kft.-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai.” Később Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt Polt Péter legfőbb ügyész a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként – közölte az ügyészség.

444: A kormány a „covidos” mailcímeken keresztül vádolja az ellenzéket azzal, hogy katonákat küldene Ukrajnába

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiküldött szöveg a következő: Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be: egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni. Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás. Alapvető érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborús konfliktusból. Éppen ezért felelőtlennek tartjuk, és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.

Mfor: Új céggel indították az évet Mészáros Lőrinc gyerekei

Mészáros Lőrinc gyerekei nem tétlenkedtek az új év kezdetén, hiszen alig telt el három nap az új évből, rögtön egy új céggel bővítették a céghálójukat. A tulajdonukban lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. ugyanis 2022. január 3-án tulajdonosa lett a szegedi Sz-Plast Ablak Kft.-nek. Az új szerzeménynek köszönhetően akár szintetikus kaucsukot is gyárthatnak a felcsúti milliárdos gyerekei, amit az egyik leggyorsabban terjedő szigetelőanyagnak tartanak a szakemberek.

24.hu: Már nyomozzák, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám – Hadházy feljelentése után

Kiderülhet, ki az a Tóni, Barbara és Ádám, akikkel Schadl György, a bírósági végrehajtók elnöke találkozott, hogy egy nagy, 35 évre, de legalább 10-20 évre szóló üzletről egyeztessen. Hadházy Ákos a Facebookon közölte: a Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta, hogy vizsgálják, ki lehet az a három, keresztnéven emlegetett személy, akikkel a november óta börtönben ülő Schadl tárgyalt.

Címlapkép: NAV-nyomozók az Oltalom Karitatív Egyesület menhelyén 2022. 02. 21-én (fotó: Átlátszó)

Adj szja 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka! Átlátszónet Alapítvány: 18516641-1-42 from atlatszo.hu on Vimeo.

Megosztás