vidéki lapszemle

Furcsa cég veheti meg a taszári repteret, módosítják a Balatoni Bringakör egy részét

KaposT.hu: Rendkívüli: eladják a taszári repteret!

A tranzakció felelőse a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, az eladó a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – írja a kaposvári portál. A rendeletben kijelölt vásárló az idén májusban bejegyzett SGF Silu Global Fund Holding Zrt. lesz, főtevékenységük szintén vagyonkezelés. Vezetője Cseke István és Németh János, a pápai Németh és Cseke Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonosai. Ez a cég 2018 eleje óta létezik, padló- és falburkolás a főtevékenységük, tavaly 962 milliós árbevétellel és 20 milliós nyereséggel zártak.

SzabadPécs.hu: Baranyai Fidesz-vezető tett feljelentést a pécsi emojis kormányplakátok átragasztása miatt

Ahogy korábban a lap megírta, nyomozás indult a pécsi kormányplakátok „megrongálása” miatt, sőt, ujjlenyomatot is vett a rendőrség. A hatóságok két pécsi kutyapártos passzivistát gyanúsítanak az átragasztással, akiket rabosítottak is. A Szabad Pécs információi szerint a Fidesz egyik baranyai alapszervezetének a vezetője tette a feljelentést, aki azonban ezt tagadja.

Balatontipp.hu: Balatoni Bringakör – Nyomvonal módosítás és felújítások Almádiban új csapdákkal

Törölték a nyomvonalból a Balatoni Bringakör legrégebbi szakaszának 950 méteres részét, hogy csendesebb útvonalra irányítsák a bicikliseket. Közben egy komoly konfliktusforrást is beépítettek az új balatonalmádi szakaszba – írja a Balatontipp.hu képes beszámolójában. A portál szerint az irányokat nem a biciklisek érdekéhez igazították.

Debreciner.hu: Öt évvel ezelőtt már bemutatták a látványterveket, most tervpályázatot írtak ki a debreceni Nagyerdei Kultúrpark fejlesztésére

2016-ban tárták a nyilvánosság elé a nagyszabású elképzeléseket, részletesen ismertették azokat az elemeket, amelyekből aztán a mai napig nem készült el semmi, bár megvalósításukat 2018 decemberére ígérték Debrecen vezetői. A Debreciner pontokba szedte, amit eddig a projektről tudni lehet. A legfrissebb hír az, hogy A Nagyerdei Kultúrpark attrakciófejlesztése címmel Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt tervpályázatot írt ki, amelyre 2022. február 2-ig lehet jelentkezni. A lap szerint már most vannak a városban, akik tudni vélik, hogy ugyanaz az építészstúdió lesz a győztes, amely az utóbbi években számos – a Nagyerdő térségében és Debrecen más pontjain – megvalósult beruházás terveit készítette.

KecsUP.hu: Rákérdeztünk, válasz nem jött, de feltöltötték a hiányolt dokumentumokat

A lap november 18-án levélben érdeklődött Kecskemét jegyzőjénél, hogy miért nincsenek feltöltve a város honlapjára az 5 millió forint feletti támogatások és szerződések. A portál ugyan választ nem kapott, de pár nappal később felkerült a honlapra a szerződések összegeit mutató, augusztustól október végéig aktuális lista.

Nyitókép: Taszár, 2005. november 17. A polgári terminál épülete. A taszári katonai repülőtérről az év végéig kivonul a honvédség, megkezdték a légibázis polgári célokra való átalakítását. Felépítettek egy polgári terminált 700 millió forintból, amelynek 90 százaléka állami támogatás (forrás: Varga György/MTI)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás