Egyéb

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik – 14. heti hírösszefoglalónk

Elfogadták a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítást, vasárnapra gigatüntetést szerveznek a Várkert Bazár elé. 14. heti hírösszefoglalónk

 

Ezeket mindenképpen olvasd el:

 

A Fidesz-KDNP törvénymódosításának hatására gigatüntetést szerveznek a CEU-ért.

Több tízezer ember érdeklődik a vasárnap 5 órakor kezdődő tüntetésre. A Várkert Bazár előtti gyülekezés után a tüntetők a Kossuth térre vonulnak majd. (Facebook)

 

Tiltakozók sora állt ki a CEU mellett.

Tucatnyi Nobel-díjast, a Harvard, Oxford, és Princeton egyetemek vezetőit, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, teljes szakkollégiumokat, és még 50-60.000 prominens kutatót, jelentős személyt vezettek meg Soros ügynökei a kormánypártok szerint. A túloldalon olyan prominens intézmények és személyek állnak ki a módosítás mellett, mint Toroczkai László, a Kaposvári Egyetem, vagy a Debreceni Egyetem. Utóbbi intézményben a kancellár azonban szinte egyedül van a véleményével, a CEU ellen egyedül a bölcsészkar hallgatói önkormányzata állt ki, viszont több tanszék és a tanárok is mozgolódnak, aláírást gyűjtenek, és nyíltan ellenzik a CEU állami ellehetetlenítését.

 

A kormány új kommunikációs panelje a fantomegyetem.

A kormány unásig ismételgeti a „fantomegyetem” és „diplomagyár” paneleket a CEU-val kapcsolatban, ennek ellenére pont nem sikerült megtalálni a megfelelő embert ezen üzenetek közlésére. A legtöbbször saját gondolataiba is belezavarodó Kósa Lajosnak se diplomája, se nyelvvizsgája nincs, ez viszont nem akadályozza meg abban, hogy egy idegen nyelvű felsőoktatási intézményről terjesszen álhíreket. (Átlátszó Oktatás)

 

Már meg sem próbál féligazságokat terjeszteni a kormányzati propaganda, hanem simán hazudik.

Sarkadi Zsolt, a 444 újságírója parádés teljesítményt nyújtott a csütörtöki Kormányinfón, és elérte, hogy a kérdéseire ne csupán tereléssel és féligazságokkal válaszoljon Lázár János és Kovács Zoltán, hanem simán csak hazudjanak. A kormány már meg sem próbálja elferdíteni a körülményeket, hanem teljes mértékben igaztalan állításokat fogalmaz meg. (444)

 

Gimnáziumi felvételi kvótát szabna meg a kormány.

Megszabná a kormány, hogy hány diákot vehetnek fel a gimnáziumok minden évben, így 2019-től a az általános iskolát elvégzők nem saját, hanem Palkovics László álmait teljesíthetnék. (Napi)

 

Szabad ország, szabad egyetem néven szervez előadássorozatot az ELTE jogi és társadalomtudományi kara.

A rendezvények célja, hogy a hallgatókkal az egyetemi szabadság témaköréről folytathassanak a kari oktatók beszélgetéseket mind az ÁJK-n, mind a TáTK-n.

 

Megosztás