Egyéb

Nem tartják meg többé a TV2 riporterének kurzusát a Corvinuson

Nem kívánja többet megbízni korábbi tárgyának oktatására a Corvinus a botrányos Juhász-interjút készítő TV2-s riportert, Kunfalvi Nórát, aki korábban oknyomozó újságírást tanított, sőt a kurzust sem tervezik a jövőben elindítani.

tamogatoi_rontgen_jav2
A múlt hét pénteken Juhász Péter politikus és a TV2 között kirobbant botrány miatt reflektorfénybe került Kunfalvi Nóráról, a csatorna riporteréről kiderült, hogy a 2015-2016-os tanév őszi félévében a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetében tartott kurzust „Az oknyomozó-tényfeltáró újságírás” címmel.

A 168 Óra cikkéből tudtuk megi, hogy Kunfalvi Nóra a kurzus korábbi oktatójának, Wisinger Istvánnak a szintén „Az oknyomozó-tényfeltáró újságírás” néven futó tantárgyi adatlapját tüntették fel az egyetemi honlapon, kicserélve Wisinger nevét Kunfalvira, de meghagyva a tárgy leírását és olvasmánylistáját. Wisinger a lapnak elmondta, hogy korábban az intézetvezető Aczél Petra telefonon mondott fel neki pénzhiányra hivatkozva, majd ezt követően a TV2 jelenlegi riportere Kunfalvi Nóra vette át a tárgy oktatását. Azóta a honlapon közzétett tanulmányi adatlapot megváltoztatták.

Megkérdeztük az intézetvezetőtől, hogy igaz-e, hogy Kunfalvi  sajátjaként feltüntetve átvette az előző oktató tantárgyi adatlapját, illetve felhasználta-e ezt a korábbi változatot az oktatása során.

Az egyetem Kommunikációs Irodájának válasza szerint:

„Kunfalvi Nóra a Budapesti Corvinus Egyetemnek nem alkalmazottja, nem állandó oktatója, az intézménnyel sem közalkalmazotti, sem megbízásos jogviszonyban nem áll. A 2015/2016-os tanév őszi félévében egy kurzust szervezett külsős oktatóként.”

Elmondták, hogy a 2015 őszi, választható, „Oknyomozó és tényfeltáró újságírás” című kurzushoz Kunfalvi Nóra saját tematikát készített, és azt is osztotta meg a kurzus hallgatóival. A honlapon szereplő Wisinger-féle 2012-es, archív tantárgyi adatlapon tájékoztatásuk szerint a korábbi tárgyfelelős neve automatikusan frissül a Neptun oktatásszervező felületén. A rendszer tehát minden esetben a tárgy legutóbbi oktatójára írja át az adatlapon feltüntetett nevet, mindenféle „emberi szándékosság vagy manuális szerkesztés nélkül.”

További kérdésünkre kiemelték azt is, hogy Kunfalvi Nóra csak az elmúlt őszi félévben volt külsős óraadó oktatója az egyetemnek határozott időre szóló megbízási szerződéssel, máskor nem.

Emellett az egyetem nem tervezi az „Oknyomozó és tényfeltáró újságírás” kurzust – a  korábbi terveknek megfelelően – a következő ősztől indítani. Ennek megfelelően:

Sem Kunfalvi Nóra, sem más megbízását a tárgy oktatására tehát nem tervezzük.”

Lehotai Orsolya

Ha tetszett a cikk
Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!
Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás