Egyéb

Pukli István sztrájkra szólító beszéde, vágatlanul

Pukli Istvánt, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját szinte már az egész ország csak úgy ismeri, mint a tanártüntetések arcát. Beszédei mindig is a megszokottnál kicsit keményebb hangot ütöttek meg. Gondoljunk csak arra, amikor nem olyan rég egy nekünk adott interjúban a „be vannak szarva” kifejezéssel illette a kormányt. A mostani, március 15-ei tüntetésen elmondott beszédében, a rendezvény utolsó előadójaként egy ultimátumot adott a kormánynak, amiben megfogalmazta, hogy ha a Áder János és Orbán Viktor 23-áig nem teljesíti a követéseiket március 30-án egy órán keresztül, országos sztrájkot fognak tartani. 
banner2_mozgo_2

„Amennyiben a Kormány képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök, és az Állam képviseletében Áder János köztársasági elnök 2016. március 23-ig, azaz 8 napon belül nem kérnek bocsánatot az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől, azoktól, akik Magyarország jövőjéért vagy a saját jogaikért emeltek szót, akkor 2016. március 30-ra egy órás országos munkabeszüntetésre szólítjuk fel a 70 támogató szervezetet, a 950 intézményt, a 35.000 támogató magánszemélyt, valamint a FIDESZ-szavazók 67%-át, a társadalom 75 %-át. Sőt! Mindenkit, akit érdekel gyermekeink jövőjének az ügye.”

-Pukli István

A beszédet teljes hosszában, vágatlanul alább nézhetitek meg.

A beszéd teljes, szöveges leírta ide kattintva érhetik el.

 

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás