Egyéb

,,Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket!”

Utalva Klinghammer István volt felsőoktatásért felelős államtitkár nagy felháborodást kiváltó nyilatkozatára, Balog Zoltán emberminiszter az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook oldalán.

bazo

,,Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény. (A Nemzetközi Tudományos Diákolimpikonok köszöntésén, 2016. február 19.)”

Az egyik diákolimpiai érmes, Békés Gáspár, a bejegyzés alatti kommentben utasította vissza, hogy politikai célokra használják fel teljesítményét:

bekes

,,Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket!
Csak hogy tisztázzuk mennyire is becsül meg minket az állam:
Egyetlen pluszpont sem jár az egyetemi felvételin a diákolimpiáért, se az országos selejtezőért, se a részvételért, se az éremért, míg az OKTV első tíz helyezettje plusz száz pontot kap. A sportolimpikonok pedig ötszázat, és egy úszó például elmehet orvosira. Természetesen a kisebb hazai sportversenyekért is jár nyolc-tíz pont estenként.

Emellett semmilyen említést nem tesz rólunk a média, beleértve az államit is, míg minden huszadrangú celeb nevét ismeri a fél ország. Minket nem vár a reptéren ujjongó tömeg, amikor éremmel térünk haza.
Éppen ezért az lenne a minimum, hogy legalább ne használjanak fel minket propagandacélokra! Mintha mi, a megbecsült „fehér inges diákok” persze tudnánk, hogy minden a legnagyobb rendben van.

#kockásolimpikonok”

 

 

Megosztás