Egyéb

Klebelsberg Kuno forogna a sírjában [VIDEÓ]

Az elmúlt néhány hét során dominó effektusként söpört végig a közoktatáson a Herman Ottó Gimnázium kiáltványa. Elsőként a Teleki Blanka Gimnázium tanári csatlakoztak az abban foglaltakhoz, majd később több száz általános és középiskola követte bátorságukat. A tanárok már nem bírták tovább magukban tartani a KLIK uralta közoktatás mindennapossá vált problémáit. A kréta vagy a nyomtatópapír hiánya csak a felszíne mindannak, ami nap mint nap nyomasztja őket.
banner2_mozgo_2

A Herman Ottó és a Teleki Blanka Gimnáziumnak sikerült egy olyan lavinát beindítania a közoktatásban, ami mostanra már szinte minden általános- vagy középiskolát érint az országban. A Facebook-on szerveződő hétvégi tüntetésükre több ezren jelezték részvételüket. Itt már nem csak a krétáról vagy a KLIK-ről van szó, hanem a jövő generációjáról. Most leültünk mi is beszélgetni a Teleki Blanka Gimnázium tanáraival és a diákjaival, hogy megtudjuk miről is szól mindez. Érdekes hogy ha az oktatásról van szó a kormány legtöbbször a tanárok fizetésemeléséről beszél, miközben ők maguk egyáltalán nem ezt látják a legfőbb problémának.

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás