Egyéb

Gyakornoki programot indít az Átlátszó Oktatás

Gyakornoki programot indít az Átlátszó Oktatás. 18-25 éves fiatalok jelentkezését várjuk február 12-ig.

Olyan embereket keresünk, akik aktív szerzői szeretnének lenni Magyarország egyetlen felsőoktatási oknyomozó blogjának. Olyan fiatal újságírók és videósok jelentkezését várjuk, akiket általában érdekel az oktatás témaköre, szeretnének a témában izgalmas és érdekes cikkeket/videókat (interjúkat, riportokat, kritikákat stb.) készíteni, valamint fontos visszaélések, korrupciós ügyek és jó gyakorlatok feltárásával befolyást szeretnének gyakorolni a hallgatói önkormányzatok, az egyetemek és a kormányzat működésére

Jelentkezés:

18-25 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk (a hallgatói jogviszony nem feltétel, de előny)

I. körben az alábbiakat várjuk február 12-én éjfélig:

  1. önéletrajz,
  2. motivációs levél: miért szeretnél az Átlátszó Oktatásnál írni, milyen témákról írnál szívesen,
  3. egy konkrét cikkötlet: fontos, hogy nem kell megírnod a cikket, csak az ötletre vagyunk kíváncsiak. Írd le, hogy miről írnál, miért érdekes az a téma és hogyan dolgoznád fel (pl. kiket kérdeznél meg).

II. körben azokat hallgatjuk meg, akik az I. kör alapján a legjobbak:

  • a szóbeli időpontja február 20. szombat, a beszélgetést Budapesten személyesen, vagy videocseten is meg tudjuk oldani.

aocsoportkep

A képzés 2016. márciustól májusig, várhatóan négy szombati napon lesz megtartva. A képzés során a blog szerzői és neves meghívott előadók fognak beszélni többek között az oknyomozó újságírásról, közérdekű adatigénylésről, az újságírás jogi kérdéseiről, adatbázisok kezeléséről (például cégjegyzék, ingatlannyilvántartás), stilisztikáról és interjúkészítésről. A képzés során minden résztvevővel külön-külön is dolgozni fogunk cikkeken, amelyek a blogon is megjelennek.

A programban legjobban teljesítőket állandó szerzőnek is szeretnénk felkérni.

A szombati képzések időpontja még nincs lefixálva, de várhatóan nem egymást követő hétvégékről lesz szó. Nagyon szeretnénk, ha minél több nem budapesti fiatal is jelentkezne a programra, és mivel a képzéseken való részvétel elengedhetetlen a program sikeréhez, ezért nekik a képzéseket megelőző és az azt követő éjszakákon 500 Ft/éj összegért kollégiumi szállást tudunk biztosítani.

A gyakornoki programban részt vevőknek nem fizetünk munkabért.

Bővebb információ és jelentkezés: [email protected]

 

Megosztás