Egyéb

Helyreigazítás

Tisztelt Átlátszo.hu, Tisztelt Bakó Júlia!

Köszönjük, hogy megtiszteltek minket a figyelmükkel.

Az alábbi cikkük kapcsán azonnali helyreigazítást kérünk:

http://oktatas.atlatszo.hu/2015/12/10/mar-lemezlovas-kepzesre-is-jelentkezhetunk-a-kamuegyetemen/

Helyreigazításként kizárólag a jelen levelünk teljes, interpretációktól mentes közlését fogadjuk el.

Nagy hibának gondoljuk, hogy az írás szerzője/szerzői, illetve a portál képviselői felkeresték a Baldauf céget és a Pécsi Egyetem rektoránál is informálódtak, minket azonban nem kerestek meg sem írásban, sem szóban.

Semmiféle próbálkozást sem tettek arra, hogy kiderítsék, a mi szervezetünknek van-e bármilyen igazolható, azaz írásbeli szerződése a Baldauf céggel, adtunk-e bármiféle felhatalmazást arra írásban, hogy reklámozzák a képzésünket. (Minden olyan cégre rá fognak szállni, akit Baldaufék megemlítenek a Facebook oldalukon?)

Teljes mértékben elferdítették azt az állításunkat, hogy a Pécsi Egyetem vonatkozó karával közös tanúsítványt állítunk ki, ugyanis ezt úgy kezelték, mintha a Pécsi Egyetem akkreditációjáról volna szó. Ezt soha, senki nem állította nálunk.

A bemutatásunkra olyan kompromittáló kontextust választottak, amit szándékosan rontja a hitelünket és az elért eredményeinket. Rólunk egyetlen pozitív megállapítás sem hangzott el a cikkben, a felkészültségünket, munkánkat, céljainkat, múltunkat szándékosan és elferdítve nevetség tárgyává tették.

A következőket tehát rendkívül fontosnak tartjuk:

  • Nem állítottuk, hogy a Pécsi Egyetem vonatkozó karával közös akkreditációval rendelkezünk. Ez egy torz elképzelés, rosszindulatú interpretáció.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a szervezetünk rendelkezett Magyarországon a legelső akkreditált képzéssel a coaching területén. Semmiképpen nem kívánjuk ezt az érdemet tagadni, átadni, sőt közösködni.

Az Egyetem vonatkozó karával a közösen kiadott tanúsítvánnyal kívánja elismerni a képzésünk magas színvonalát.

A tanúsítványunk mintája megtalálható az oldalunkon, tehát teljes mértékben korrektül tájékoztatjuk az érdeklődőket és a jelentkezőket.

  • Az Egyetem vonatkozó karával való együttműködésünkről érvényes, írásbeli szerződéssel rendelkezünk (erről egy szó sem esik a cikkben, miért?).
  • Az Egyetem vonatkozó karától akkor kapják meg a hallgatók a közös tanúsítványt, ha emeltszintű vizsgát tesznek és az Egyetemnek közvetlenül befizetik a vizsgadíjat (nem nekünk!).
  • Az Egyetem vonatkozó karával közös tanúsítványt állítunk ki, amit az Egyetem részéről minden esetben aláír a dékán úr és a tanszékvezető úr (erről a cikkben egy szó sem esik, miért?). Tehát nem az adott OKTATÓ írja alá, mint ahogy Önök azt állítják a cikkükben…
  • A szervezetünk honlapján az állításukkal szöges ellentétben nagyon sok információt adunk a képzésünk tartalmáról. Minden képzésnél külön-külön is bemutatjuk a megszerezhető kompetenciákat: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html.

    Vajon, miért nem ezt az oldalt hivatkozták be, ha már a képzéseinkről írnak?

  • Hogy mi a coaching és mi a mediáció, azt pedig nagyon is részletesen kifejtjük a megfelelő menüpontokban is:http://www.drkollarcoaching.hu/coachingrol.html, http://www.drkollarcoaching.hu/mediaciorol.html.

 

Vajon, kell-e megmagyarázni pl. az X egyetem Fizikus szakán, hogy mi a fizika? Nem “bérszámfejtők dolga”. Nyilván azoknak szól, akik értik, értékelik, elérik azt a szintet, hogy nekik üzenjenek.

Zseniálisan meglátták, hogy a mi megközelítésünk nem favágás, hanem valami nagyon új és mint ilyen, készséggel elhisszük, hogy provokatív olyan emberek számára, akiknek intellektuális felkészültségük, saját személyükkel szembeni igényességük nem éri el a minőségi szintet.

  • Más helyen éppen az általunk közölt sok információt kifogásolják: “garantáltan elszédülünk, ha túl sokat böngésszük”

Vagyis? Döntsék el majd magukban, mi a probléma: van infó vagy nincs infó? Mi már ebbe az inkonzisztenciába beleszédülünk 😀

  • Az Egyetem vonatkozó karával közös projektünkről nagyon egyértelműen tájékoztatunk: minden(!!!) képzési oldalunkon megtalálható többszörösen is ez a szöveg:

“Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrásfejlesztési Karával kötött megállapodás jegyében a Kar vezetői által is aláírt tanúsítványokkal”

Vajon, miért nem ezt idézték a cikkükben?

  • A honlapunkról vet szöveg, kép, video és hanganyag szerzői szellemi tulajdon. A honlapunkon is egyértelműen jelezzük, hogy a honlap tartalmát, a honlapon is megtalálható tartalmakat átvenni, idézni, bármilyen módon parafrázisát adni a szerző kifejezett írásbeli engedélye nélkül tilos.

Nem tudjuk, mivel érdemeltük ki a rosszindulatukat és a lejárató kampányukat. Soha, egyetlen párttal sem volt kapcsolatunk, soha egyetlen pályázati pénzt nem nyertünk és sorolhatnánk.

Ellenben:

  • magánszemélyeken kívül megtiszteltek bizalmukkal multinacionális cégektől érkező hallgatók (pl. American Express, EGIS, TUNGSRAM, Törley, Szentkirályi Ásványvíz, CIB, ING, MKB), közintézményektől érkező személyek (pl. Oktatási Hivatal, Pedagógiai Fejlesztőközpont, Főpolgármesteri Hivatal, Klebelsberg Központ, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, ELTE, Pannon Egyetem, stb.)
  • köszönetet mondunk ezúton is azoknak, akik megtiszteltek minket a személyes  ajánlásaikkal (csak néhányat idézünk):

o   „Kollár József különös nyereség a magyar szellemi életben…”
Prof. Pléh Csaba, akadémikus

o   „Dr. Kollárné Déri Krisztina jelentős munkát végzett a szervezetek hierarchikus információs és döntési rendszerének, valamint a szervezeti és vezetési kultúra fejlesztése terén.”
Prof. Kálmán Erika, intézetigazgató

o    „… kreatívan ötvözve több tudományág eredményeit nagyszerű, új ablakokat nyit a világra és önmagunkra. Elgondolkodtat, cselekvésre ösztönöz és új utak kipróbálására indít.”
Dr. Rusznák Tamás, az Állami Bankfelügyelet exelnöke, egyetemi oktató, mester coach

o   „Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan.”
Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő

o   „A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!”
Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszószövetség főtitkára

o   Coaching a 21. században.”
HR Portál

o   „Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok… csak ajánlani tudom mindenkinek!”
Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres „Év játékosa” A Halhatatlan Klub tagja

o   „Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!”
Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, Trainer of the Year 2010 ELITE – Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség: „Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője” aerobik szakágban, SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar tanára

o   „Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából.”

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, mester coach

  • Megemlítenék néhány szép és sikeres eseményünket:

A konferenciáink anyaga megjelent a Magyar Filozófiai Szemlében is!

o   2010. május 28. „Irracionalitás” tudományos konferencia, Aranytíz

o   2010. nyarán: „Jane Austen műhely” 6 alkalomból álló programsorozat

o   2010. október 15. „Managerek éjszakája, Keressük a válságot!”, Hotel Velence

o   2011. május 29. „A metafora” tudományos konferencia és tanácsadók számára rendezett gyakorlatorientált workshopaz Aranytízben

o   konferenciánk: „Morális felelősség” (tudományos rendezvény és szakmai workshop), 2012. június 2.,  V.A.M. Design Center (Budapest, Király u. 26.)

o   projektünk: „Coaching színház” 2012. júliustól

o   2013. április 30 – május 10-ig megrendeztük a Coaching Fesztivált, mely 12 kitűnő és magas minőségű programmal mutatta be a coaching elméleti, tudományos hátterét és a gyakorlati hasznosítási lehetőségeit egyaránt.

o   2014-BEN MAGYAR REKORDEREK LETTÜNK: személyesen 24 órán keresztül vállaltam és teljesítettem NYILVÁNOS karitatív coachingot. Az esemény nyitott volt bárki számára résztvevőként vagy megfigyelőként is. Nagyon sokan éltek a lehetőséggel. Az eseményt hitelesítette a Magyar Rekordok egyesület is.

Nagyon meghatározó szervezetek elismerését és támogatását élvezzük:

  • A képzéseink akkreditáltak már 2008. óta
  • A képzésünket elismeri a KIM/IRM (mint mediátorok képzésére, továbbképzésére alkalmas tanfolyamok)
  • Én személyesen a világ legnagyobb coach szervezetének (ICF) nemzetközi fokozatú coach-a vagyok.
  • Két, reprezentatív szakmai könyveben is felkértek szerzőnek:

o   Módszertani kézikönyv coachoknak és coaching szemléletű vezetőnek (Szerk: Komócsin Laura)

o   Coaching alapok és irányzatok, AKADÉMIAI KIADÓ

  • Saját könyvünk, a Vízen járni, a válságkezelés filozófiája is sok, minőségi elismerést kapott.

Sajnálatos és a szervezetük ontológiáját jól leíró jelenség, hogy Dr. Kollár Józsefet egy bohócnak állították be, pedig az igazság nagyon más:

Már csak egy kérdésem maradt: miért csinálták ezt velünk? Miért éri meg lejáratni hiteles, a szakmáját szerető embereket?

Az Átlátszó.hu-t át is nevezhetnénk Áthomályosító.hu-ra?

Szomorú.

 

Mi továbbra is nyitottak vagyunk az Önökkel való kapcsolatfelvételre.

Várjuk helyreigazításként a levelünk teljes leközlését.

Tisztelettel és üdvözlettel:

Dr. Kollárné Déri Kriszti

 

 

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42