Egyéb

Hivatalos: Török Márk saját magát tekinti a HÖK-nek

Beperelte blogunk egyik szerzőjét a szegedi egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke, miután tavaly „Csalnak-e még a szegedi HÖK választáson?” címmel közöltünk cikket. Azóta megint volt egy HÖK-választás, ahol ahelyett, hogy a manipulációnak a látszatát is elkerülték volna, hisztérikus elutasítás fogadta az átláthatóságért küzdő jelölt felvetéseit, az Átlátszó Oktatásnak pedig azóta senki nem nyilatkozhat.

Bírósági idézést hozott a posta Szalai kollégának, akire akkora mumusként tekintenek a szegedi HÖK-ben, hogy a hónap partyarcává is megválasztották a hallgatói önkormányzat rendes tájékoztatás helyett fenntartott bulihíradó-portálján. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke, Török Márk négy hónappal a „Csalnak-e még a szegedi HÖK választáson?” című cikkünk megjelenése után ébredt fel és adott be keresetet, kapaszkodjatok, személyhez fűződő jogainak megsértése miatt. Mivel Török Márk képviseli elnökként a HÖK-öt, sőt a szegedi egyetem hallgatóit, ezért ha a HÖK-ről mondasz rosszat, Török Márk szerint róla mondasz rosszat. Ezzel szemben ha HÖK-érdekeltségbe tartozó vitatható működésű vállalkozásokról számolunk be, Török Márk levelet ír, amiben perrel fenyeget azért, mert azt a látszatot keltjük, hogy kocsmákban volna érdekeltsége.

Az SZTE hallgatói önkormányzata persze nem önálló jogalany, hanem az egyetem része, így Török bármennyire is szeretné, ha ő testesítené meg egy személyben az összes egyetemistát, ez sajnos nem lehetséges. Az sem segíti a HÖK-elnök legitimációját, hogy hét lakat alatt őrzi azt a pályázatot, ami alapján pozíciójába került– így akar legitim, demokratikusan választott képviselőként feltűnni.

A két hét múlva kezdődő perben a bíróság előtt is számot lehet adni a vitás kérdésekről, de ott már nem lesz olyan egyszerű terelni és mellébeszélni. Ja, és mielőtt még Török az EHÖK alapszabályával próbálna takarózni, azt az alapszabályt az ő elnöksége alatt, az ő aláírásával fogadták el és ő védte azt az egyetem szenátusa előtt, amikor antidemokratikus voltát kifogásolták.

Megosztás