Egyéb

Összeomolhatott a portfólió-szakértői tesztrendszer?

Két emailt is kaptunk a porfólió-szakértői tesztrendszerrel kapcsolatban. Mint a médiában már megjelent, most vizsgáztatják azokat a szakértőket, akik majd az összes előléptetésért folyamodó tanár portfólióját értékelik. Emailben azt írták nekünk, hogy a vizsgáztatórendszer nem működik zökkenőmentesen. 

Egyik olvasónk szerint a vizsga előtt a következő levelet kapták a szakértőnek jelentkezők:

Az alábbiakban fontos információkat olvashat az interneten elérhető jogi vizsga kitöltésével kapcsolatban.

Általános információk:

A vizsga megkezdésére az alábbi idő sávok ban van lehetősége:

2014.03.06. csütörtök 18:00 – 19:00
2014.03.07. péntek 18:00 – 19:00
2014.03.08. szombat 10:00 – 11:00
A teszt kitöltésére 45 perc áll a rendelkezésére. Fontos, hogy kizárólag a vizsgázás kezdetének kell a fent megadott idősáv ok ban megkezdődnie, a rendelkezésre álló 45 perces időhatáron belül be fejezhető a kérdések megválaszolása. Tehát 18:50-kor is elindítható a vizsga, ebben az esetben 19:35-ig kell befejezni a válaszadást. A fenti idősávokon kívül azonban nincs lehetőség a vizsgázásra. A kitöltések időpontjában nem áll módunkban telefonos ügyfélszolgálatot biztosítani. Amennyiben bármilyen külső tényező miatt meghiúsult vagy megszakadt a kitöltés (áramszünet, probléma az internetszolgáltatóval stb.), kérjük, írjon egy levelet a probléma részletes leírásával a következő e-mail címre: [email protected]. Az ezzel kapcsolatos jelzéseket március 9. (vasárnap) éjfélig tudjuk fogadni.
Tehát olvasónk szerint a tájékoztató levélben külön kiemelik, hogy a megadott idősávban elkezdeni, nem pedig befejezni kell a tesztet. Ennek ellenére azt mondja, hogy hiába kezdte el a tesztet, időben, az este 7-kor automatikusan lezárodott:
A 18.45-kor elkezdett tesztet a 23. kérdésnél, pontosan 19 órakor lezárta a rendszer. Sajnos holnap már megismételni nem lehet. Gondolom más is hasonlóan járt.
Egy másik olvasónk erre a fórumra hívta fel a figyelmünket. Itt más olyan tanárok panaszkodnak, akik hasonlóan járhattak, és nem működött a rendszer. Innen másoltunk ki néhány bejegyzést:

Sziasztok! Fel vagyok háborodva! Nem tudom járt-e más is úgy mint én, ma este a jogi teszttel? A kolléganőm kitöltötte , és kész lett 18.40-re. Gondoltuk olyan jól ment közösen, akkor bevállaljuk az enyémet is, nekikezdtünk 18.45-kor, mivel a tájékoztató azt írta, nyugodtan lehet kezdeni 18-19 között bármikor, mert csak az indítás időpontja legyen benne a kért időpontban. Szépen el is kezdtük, és az óra elkezdett visszaszámolni, igen ám, de 15 perctől, és fogta magát 19 órakor leállította a kitöltést. Kiértékelt 10 kérdés 33, 3 % vagyis mind tökéletes, csak nem engedte tovább????? Végül sikerült elérni valakit a telefonon, és közölték, hogy holnap kapok választ!!! Akkor miért nem azt írták, hogy csak 18-19 óra között lehet megírni!!! Most nagyon dühös vagyok!! Állítólag nem én vagyok az egyedüli, mert túlterhelődött a rendszer. De ez nem a túlterheltség hibája volt, hanem a rendszer hibája volt, ami leállított idő előtt. Nem elég, hogy izgul az ember, életemben nem csináltam iylet, és még ilyen stressznek tesznek ki. Már nagyon elegem van az egészből!!!!!!!!!!!!!!

Ez nagyon gáz! Holnap mi is így akartuk, de tanulunk a példádból és meg sem próbáljuk egymás után. Ne aggódj, biztosan korrigálják a hibát!

Több helyről hallottam hogy így jártak, mint te. Ezért valószínűleg a rendszerben van a hiba.
Ráadásul azt írták, hogy nem lehet visszalépni, a végén mégis vissza lehetett.

Én nem tudtam visszalépni, pedig mindent megpróbáltam. Most kaptam e-mailt, hogy újra írhatom. Nem tudom, hogy ma írjam, vagy aludjak egyet az izgalmakra, csak már annyira túl szeretnék lenni rajta, és nem biztos hogy aludnék

Sziasztok! Mindent megoldottam, lementettem a válaszokat és nem enged tovább. 404 hibát jelez
Most mit csináljak? Valakinek volt ilyen?

Nekem is azt írta ki állandóan, bárhova kattintottam, de már csak azután, amikor az értékelést is kiírta. Aztán meguntam és végleg kiléptem. Viszont közben is majdnem agyvérzést kaptam háromszor is 505-ös hibakódot írt ki, a vissza nyíllal engedett vissza. Sőt egyszer közben még az egész rendszerből is kidobott. Újra beléptem ( próba-szerencse )és azt írta, hogy folyamatban van a feladatom, folytathatom. A 30. kérdés után még háromszor 505- utána engedett menteni. Szerintem túlterhelt a rendszer! De azért megkönnyebbültem,hogy kész. Zavar,hogy nem tudom, mit hibáztam.

Azt én is csináltam párszor a teszt közben. A végén már nem engedte. Másik gépről próbálok belépni, ott Connection limit exceeded!-et mond

ÉS BEHALT A RENDSZER nem tudok továbblépni Hiba: 404…
Telefonszáma van valakinek, amit fel is vesznek reklamálásra?
A megadott 70-es számot senki sem veszi fel, ki van kapcsolva…

Nálam is meghalt a 26. kérdésnél!!! 

A 19 edik kérdés után nem engedett tovább lépni a rendszer ,pedig volt még 28 percem,irtam a sokeszűeknek intézkedjenek.Bocsi,de mérges vagyok!!

A 27. kérdésig jutottam, 404-et kaptam…A kolléganőm egy másik városban szintén így járt. 40 perc után összeomlott a rendszer….Sehová sem lehetett lépni, másik böngészővel sem…

Sziasztok! Hát úgy látom a mai nap űberelte a tegnapi tesztírást! Pedig azt hittem okultak a hibából, erre ma még rosszabbul ment a rendszer. Már nem is izgulok a holnapi napon (újra nekifutok).Nekem a hétfő 10-11 és este 18-19 időpontot adták meg még tesztírásra, csak úgy mondom  Én különben magát a céget hívtam tegnap 62/558-140, 62/558-141, és írtam az emilt, és ugyanúgy dühös voltam mint most Ti. De annyira jellemző ez az egészre, nem!!!

Nekünk is összeomlott. Az elsőt megírtuk, úgy mint Ti tegnap, nagyon jól sikerült, csak a hülye sulis kérdéseken csúsztunk el. Elkezdtük az enyémet, az első kérdésnél teljesen meghalt a rendszer.

Úgy tűnik, hogy ezen a ponton a vizsgát szervező cég is rájött, hogy valami probléma lehet, és gyorsan megváltoztatta a tesztkitöltés feltételeit:

Kedves Jelentkező!

A jogi vizsga tájékoztatója itt érhető el.

A tájékoztatóban foglaltakhoz képest fontos változás történt:

Azon kollégák számára, akik még nem kezdtek bele a tesztsor kitöltésébe, a tájékoztatóban leírt qualitas.gnomio.com oldal áll rendelkezésre. A belépéshez az ismert felhasználónevet és jelszót tudják használni. 

Azon kollégák, akiknél a kitöltés közben lefagyás vagy technikai hiba történt, ha kívánják, újra kitölthetik a tesztsort. Számukra a moodle.qualitas.hu oldal biztosítja a lehetőséget. 

Minden jelentkezőre vonatkozik, hogy nem konkrét időpontokban, hanem a mai naptólhétfő este nyolc óráig (2014. 03.10. 20.00) folyamatosan érhetik el a rendszereket. Ez azt jelenti, hogy mindenki a számára megfelelő időpontban nyithatja meg a tesztsort. Fontos, hogy továbbra is egy kitöltési lehetőség áll mindenki rendelkezésére, aminek hossza 45 perc.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Sikeres tesztkitöltést kívánunk,

Qualitas T&G. Kft.”

Megosztás