Egyéb

Általános iskolában politizált a fiatal kereszténydemokrata

Csontos Sandra, fiatal kereszténydemokrata a Helyi Témának adott interjújában elmondja, hogy talicskával hordta a könyveket megsemmisítésre, valamint politizált az iskolában. A hölgy korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy besétált a Corvinus Egyetem aulájába társaival, és felszólalt az ott található Karl Marx szobor eltávolítása mellett. Marx műveiből kiragadott részletekkel akarta igazolni a közgazdász állítólagos antiszemitizmusát és nőgyűlöletét. Szeretnénk bemutatni Sandra interjújával, hogy milyen az, amikor kiragadnak egy gondolatot a szövegkörnyezetből.

1622637_10201698950450688_1558629259_n.jpg

Kedves kollégám elemző posztjaival (itt és itt) világított rá arra, hogy milyen bornírtságokat hordanak össze Marxszal kapcsolatban a kereszténydemokraták, miközben egy autonóm egyetemre politikai nyomást gyakorolnak. Sandra megjárta az ATV stúdióját is, ahol egy-egy félmosollyal nyomatékosította minden hülyeségét, pedig Rónai Egon műsorvezető talán még finom is volt vele. Azonban szemezgessünk a Helyi Téma interjúból, sokkal tanulságosabb:

„Szeretnék egy kicsit beleszólni abba, hogy mi és hogyan történik a világban, de nem úgy, hogy másoknak megmondjam, hogy mit csináljanak, hanem tettekkel bizonyítsak és értéket teremtsek.”

Ebben az esetben megkérdezném, hogy mi a fenét keresett Sandra és az IKSZ egy autonóm egyetem aulájában? Milyen alapon szólítanak ők fel egyetemi vezetőket? De ne álljunk meg itt, a szórakoztató rész csak most következik.

„Középiskolában legtöbbször gyűjtöttünk, például papírt, emlékszem, amikor talicskával cipeltük az elképesztő nehéz könyveket egyik helyről a másikra.”

62905_10201698950330685_1626383132_n.jpg

Itt mentem le hídba. Írja be az önéletrajzába az iskolai papírgyűjtést, mint közéleti tevékenység, légyszi! Vagy a kopogtatócédulákra gyúrt már akkor is? Ahhoz jó ajánlás, az biztos. Viszont ragadjuk meg azt a félmondatot, amiben könyveket cipelt a gyűjtésre. Csak nem? Hát ez könyvpusztítás! Vagy ezt jelenti a keresztényi értékek erősítése az iskolákban? Elvégre az egyház égetett könyveket, sőt, szerzőket is, a legtöbb könyv az inkvizíció és a reformáció tevékenységének esett áldozatul. Még a nácik égették el zsidó származású szerzők könyveit. Akkor maga Sandra is antiszemita? Hihetetlen.

Valahogy így lett Marxból antiszemita nő-, és öngyűlölő zsidó Sandra előadásában.

Unyatyinszki György

Megosztás