Egyéb

Nem működik az ELTE EHÖK honlapja

Minapi Zaránd Péter gigainterjúnk alá kommentelte valaki, hogy nem működik a transzparenciát hirdető Zaránd által vezetett ELTE EHÖK honlapja. És tényleg nem. Kommentelőnk szerint egész ősszel nem működött. Aki többet tud, kommenteljen.

Ráizgultam a transzparenciára, gondoltam naivan egy kis szerződés és ösztöndíj olvasgatás feltoljam az agyam elégé, hogy alapozás nélkül is jó legyen az este… De nem működik a http://ehok.elte.hu! Vagyis működik, írja a Drupal, hogy „A webhely jelenleg karbantartás alatt áll.” És a Google oldaltárolás ezt mutatja a teljes őszre!

Tehát baszd meg Zaránd, hazudtál te is, mert nem gondolom, hogy október óta egy wp-s weblapot se tudtok összehozni a nagy ELTE-n? Vagy megválasztása után leültek vele beszélni a NAGY-ok, hogy pucsicson, mert fájni fog feszengve a behatolás?

Van egy hosszú ígéret halmaz, kéne egy elemzés hogy mi teljesül ebből. Elvégre egy tanévre tervezhet csak a tag.

írja szubbulvar felhasználónevű kommentelőnk. Az egyszeri Átlátszó Oktatásos bloggernek pedig nincs jobb dolga, mint az újévi másnaposság közepén rárepülni a problémára. És tényleg nem működik az ELTE EHÖK honlap. 

A screenshotból annyi derül ki, hogy éppen most sajnos karbantartják a honlapot. Kommentelőnk szerint ez az állapot ősz óta tart. Az ügyben megkerestük Zaránd Pétert is. A következő kérdést tettük fel neki egyetemi honlap HÖK menüpontjában megadott [email protected] email-címen:

Arról szeretnénk érdeklődni, hogy mióta és miért nem működik az ELTE EHÖK honlapja (http://ehok.elte.hu/), és mikor fog működni? Azt is szeretnénk megtudni, hogy amíg nem működik az ELTE EHÖK honlapja, addig hol találhatjuk meg az ELTE EHÖK működésével kapcsolatos legfontosabb információkat?

Biztos, ami biztos alapon még egy sms-t is küldtünk neki, amiben felhívtuk a figyelmét, hogy erre az email-címre küldtünk neki egy emailt. Szöveges üzenetünkre azt válaszolta, hogy az [email protected] címre küldjük el emailünket. Miután ez megtörtént a következő választ adta:

Az ELTE EHÖK honlapját 2013 tavaszán (legkésőbb nyár elején) kapcsolta le a szervezet előző vezetése szerverhibára hivatkozva. Az októberi átadás-átvétel alkalmával megbizonyosodtunk róla, hogy az említett adattározók valóban használhatatlanok, így egy nagy részében megbénult informatikai hátteret vettünk át.

Az elmúlt hónapokban a mindennapi feladatok ellátása mellett jelentős időt és energiát fektettünk a működésünkhöz szükséges informatikai háttér újraépítésére, valamint a közérdekű adatigényléseknek való megfelelésre. Többek között az Átlátszó Oktatás blog által kezdeményezett nyár eleji adatigényléséhez – elődöm helyett – a szükséges dokumentumok elküldését nem sokkal a karácsonyi szünet előtt sikerült teljesítenünk.

Mindezek ellenére az ELTE EHÖK honlapja jelenleg fejlesztés alatt áll, és napokon belül élesíteni fogunk egy informatív „béta” verziót.

Ami a második kérdését illeti, a hallgatói tájékoztatás átmeneti nehézségei ellenére igyekszünk minden eszközzel a lehető legszélesebb körben tájékoztatni a hallgatókat minden aktualitásról, legyen szó tanulmányi változásról, e-indexről, e-szoctámról, párhuzamos képzés kompenzációjáról, erasmusról, külügyi börzéről, erasmus kiegészítő támogatásról, sport programokról, kollégiumi stratégiáról, karitatív akciókról, vagy épp a Hallgatói Önkormányzat választási reformjáról. Mindezt tesszük az ELTE Online, az ELTEvízió, az EHÖK rendelkezésére álló Facebook oldalai, valamint a részönkormányzataink kommunikációs csatornái segítségével.

Elvégzett munkánk részleteivel egyébként hiánytalanul tisztában lehet, hiszen éppen a napokban küldtem el kollégája, G. Szabó Dániel számára az EHÖK három hónapnyi tevékenységéről szóló beszámolókat. (Amennyiben mégsem jutott el eddig Önhöz a két dokumentum, úgy a könnyebbség kedvéért csatoltam őket.)

Vagyis Zaránd szerint részben az előző, Kalina Gergely nevével fémjelzett vezetés tagjai, részben pedig az EHÖK-öt adatigényléssel bombázók, így például  az ÁO felelősek azért, hogy hónapok óta nem működik a honlap. A honlap helyett pedig különböző hallgatói médiákat javasolt, mint információforrást. A másik lehetőség Zaránd szerint pedig a részönkormányzatok, tehát a kari HÖK-ök és a kollégiumi HÖK honlapjairól való tájékozódás. A 9 részönkormányzati honlap közül 7 működik, 2 (BGGYK, TÁTK) viszont nem. Viszont Zaránd azt ígérte, hogy mostmár napokon belül élesedik egy ,,informatív béta verzió”.

Megosztás