Egyéb

Jogi kar HÖK: az új képviselők nélkül is lehet küldöttgyűlésezni

Az ELTE jogi kar hallgatói önkormányzata szerint úgy is lehet küldöttgyűlést tartani, ha arra csak késve hívják meg a frissen megválasztott képviselőket. Az Ellenőrző Bizottság szerint elég, ha ők maguk megkapták a meghívót, akkor már szabályos a küldöttgyűlés összehívása, a többiek nem számítanak.

Az ELTE jogi karán nemrég voltak a HÖK-ös választások, ahol új tagokkal is bővült a küldöttgyűlés. Néhány embernek viszont nem került fel az email címe a hivatalos levelezőlistára, ezért őket nem értesítették időben a küldöttgyűlésről.

Az egyik elnökaspiráns, Tallár Ákos panaszt nyújtott be emiatt az Ellenőrző Bizottsághoz, akik megállapították, hogy elegendő, ha az EB megkapja a meghívót. Azzal érveltek ugyanis, hogy az EB megkapta a levelet, tehát szabályos volt a küldöttgyűlés összehívása. És a többiek?

Hiába van benne az ELTE ÁJK HÖK Alapszabályában is, hogy a meghívó akkor van szabályosan kiküldve, ha azt minden, az újonnan megválasztott képviselők is megkapják.

36. § (7) A küldöttgyűlési meghívó kézbesítettnek tekintendő, amennyiben azt az elnök a Hallgatói Önkormányzat hivatalos levelezőlistájára küldi el, és ezen a levelezőlistán valamennyi küldöttgyűlési képviselő 27. § (2) e) pontjában meghatározott e-mail címe regisztrálva van.

Ennek ellenére nem gond, hogy a frissen megválasztott tagok nem kapták meg az előírt nyolc napon belül a meghívót. Tallár Ákos panasza itt olvasható, az Ellenőrző Bizottság (Lenner Zsombor elnök, Bán Olivér és Tóth Réka) döntése pedig itt.

//

Megosztás