Egyéb

Kőkemény cicaharc a jogi kar hallgatói önkormányzata körül

Szerkesztőségünk elfogott egy levelet, amiből úgy tűnik, hogy Bubla Áron, az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatának vezetője és Kalina Gergő, az egyetemi hallgatói önkormányzat leköszönő vezetője között kőkemény cicaharc zajlik. Kalináék szerint Bubla és csapata nem rendezte megnyugtatóan a HÖK OTP-számlájának a helyzetét, Bubla szerint Kalináék bűncselekményt követtek el, hogy ezt megtudják.

Az ELTE ÁJK HÖK levelezőlistájára, valamint Kalina Gergő EHÖK-elnöknek, Földvári Krisztián volt jogi kari HÖK-elnöknek és Baczkó Norbertnek, Kalina kabinetvezetőjének küldött el egy emailt Bubla Áron, az ÁJK HÖK elnöke, amiből kiderülnek az alábbiak:

  • Kalina mandátumigazolást írt Tallár Ákosnak, aki jelenleg az ÁJK HÖK alelnöke, de a most zaljó választásokon Bubla ellen indult az elnökségért. A mandátumigazolás lényege az volt, hogy Tallár betekinthessen az ÁJK HÖK dokumentumaiba.
  • Tallár ez alapján kikérte az OTP fiókvezetőjétől azoknak a személyeknek a listáját, akiknek készpénz felvételi jogosultságuk van, tehát pénzt vehetnek fel az ÁJK HÖK alapítványának számlájáról.
  • Kiderült, hogy Szablics János és Petrovics Nándor, az ÁJK HÖK és az alapítvány korábbi vezetői még mindig hozzáfértek a számlához. 
  • Ezután Tallárék a Dékáni Hivatalnál jelentették fel Bubláékat a mulasztással kapcsolatban.
  • Bubla szerint Kalinának nem lett volna joga az OTP fiókvezetőjét is megtévesztő módon mandátumot igazolni Tallár számára, hiszen az alapítvány az egyetemtől függetlenül működő civil szervezet. Emiatt vádolja Kalináékat bűncselekény elkövetésével.
  • Ráadásul Bubla szerint sztori sincsen, hiszen már megoldódott az átvezetés, ráadásul Szablics és Petrovics nem is vettek fel soha pénzt a számláról. Bubla szerint az, hogy korábban nem történt meg az átvezetés Földvári Krisztián és Baczkó Norbert volt ÁJK HÖK vezetők hibája, nem pedig a jelenlegi vezetésé.
  • Bubla szerint sokat árt Kalina és Tallár az ÁJK HÖK-nek azzal, hogy a dékánnál jelenti fel Bubláékat.
  • Bubla a dékánnál jelentette fel Kalináékat.

Akit érdekel, annak itt van Bubla teljes emailje a hajtás után.

Tisztelt Küldöttgyűlés! 

Tájékoztatni szeretnélek titeket az elmúlt pár nap történéseiről, valamint az ügy valódi tényállásról, hiszen lehet, hogy egyes képviselőtársaitok egy fantasztikusan hangzó történettel találtak meg titeket, így a tisztánlátás jegyében írok most.

 

Kalina Gergő és Tallár Ákos az utóbbi napokban megpróbált besározni engem, de óhatatlanul Földvári Krisztiánt sározták be. Mindezt még törvénysértő, az OTP bankot megtévesztő, félrevezető módon is tették, amiért a bank és az alapítvány képviseletében eljáró ügyvéd, külön-külön is megteszi a kötelező jogi lépéseket a jövő hét folyamán.

Hogy mindenki tudja mi történt, röviden összefoglalom: A héten Kalina Gergely hamis „mandátumigazolásával” Tallár Ákos kikért egy aláírási címpéldányt az alapítvány számlavezető bankjánál, hogy sejtethessen, hazudhasson a megválasztott küldöttgyűlési képviselőknek, hogy Szablics János pénzt vehet fel az alapítványi bankszámláról. (A részletetek megtaláljátok a csatolt dékáni levélben!)

A valóság azonban az, hogy Földvári Krisztiánnak 2011. márciusában törvény szerint 30 napja volt, hogy kötelességét megtegye, és átvezesse a bankban, hogy kinek van aláírási joga. Ezt két elnöki éve alatt nem tette meg, így teljes ciklusa alatt Petrovics Nándornak és Szablics Jánosnak aláírási joga volt. Akkor nem zavarta se Földvárit, se Baczkó Norbertet ez a dolog, most ezzel próbálnak kampányolni ellenem.

A mi alapítványi átvezetésünkről a hivatalos bírósági levelet 5 napja, 2013. szeptember 23-án kaptam kézhez. Addig nekem nem volt jogom Szablics János számlatulajdonos aláírási jogát elvenni, csak miután a bíróság az alapítványi átvezetésről döntött. Nekünk nem kellett 30 nap, csütörtökön megoldottuk azt, amit Földvári Krisztiánnak két év alatt nem sikerült.

Hozzáteszem, az alapítványi bankszámlakivonatokból kiderül: sem Petrovics Nándor, sem Szablics János nem végzett semmilyen tranzakciót a 2011-es alapítványi átvezetés óta, tehát teljesen oktalanul keverték bele őket a mostani hökös kampányba.

Tallár Ákos jogászhallgatóként nagyot hibázott, pedig próbáltam figyelmeztetni a héten: azok, akik őt felheccelték (Kalina Gergely, Földvári Krisztián, Baczkó Norbert) kevesebb veszíteni valójuk van, mint neki. Nem hitte el, most súlyos következményeit kell elszenvednie.

Főleg azok után, hogy ezt a papírt, amit jogtalanul szerzett meg, péntek reggel elvitte a Dékáni Hivatalba, ahol megmutatta a Dékáni Titkárnak, csak azért, hogy bemocskoljon a Dékán Úr előtt. Eléggé meglepődtem, amikor még pénteken Kovács Norbert Dékáni Titkár értesített a látogatásról. Nem csak az pofátlan, hogy egy jogtalanul szerzett dokumentumot ment Ákos megmutatni az ország legjobb jogi kara dékánságának, de ezzel szánalmas módon járatja le az egész ÁJK Hallgatói Önkormányzatát a kari vezetés előtt. Így akarsz jó HÖK elnök lenni Ákos? Hogy a saját kampányod érdekében a szervezetünkről a HÖK legfontosabb tárgyalópartnere azt gondolja, hogy gyerekes játékokat folytatnak jogtalanul megszerzett anyagokkal?

Ez azonban nem játék már, ez bűncselekmény. Továbbá jogászhallgatóként kétlem, hogy nem voltál tisztában azzal, hogy a banki ügyintéző állásával játszotok egy ócska hecckampány kedvéért. Ez kicsit túl van azon a határon, amit én még egy hökös kampány részeként el tudok fogadni. Ez már hiányzó emberi kvalitásokról is tanúskodik.

Bízom benne, hogy csütörtökön, amikor lezárul ez a választási küzdelem, véget ér a mocskolódás és folytathatjuk a munkát. Mindenkit megkérek, hogy próbálja meg türelemmel elviselni még ezt a pár napot, mert azok, akik Tallár Ákos mögött állnak, nyilván az utolsó percig mocskolódni fognak. Nyilván lesz még egy-két veretes hazugság csütörtökig.

Nem sok reményt fűzök hozzá, de meg fogom kérni Kalina Gergelyt a hétvégén, hogy dicstelen elnökségének legalább utolsó hetét próbálja meg mocskolódás és rombolás nélkül lehúzni.  Bőven elég volt, amit az elmúlt három évben tönkre tett. 

Természetesen a történtekről csütörtökön, még Ákos magánakciója előtt tájékoztattuk a dékánt és az egyetemi vezetést. Ezt csatolom levelemhez.

A többi megemlített csatolandó dokumentumot a jövő hét elején küldöm.

Üdvözlettel:

Bubla Áron
ELTE ÁJK HÖK
Elnök

Megosztás