Egyéb

A médiában is hallható tévinformációk miatt hozzátok a könyveiteket!

Bár a diákoknak csak jövő héten kezdődik a tanítás, a pedagógusok már ezen a héten értekezletekre járnak az iskolákba. Több forrásunk is meglepő, megdöbbentő információkról számolt be. Ezekből szemezgetünk. A cikkünket próbáljuk frissíteni ahogy további információkat hallunk.

UPDATE 23:57

Orbán Viktor miniszterelnök ,,fogja átvágni a nemzeti szinű szalagot” a Bálint Márton Általános Iskola új épületén szeptember 2-án. Ennek örömére ment ki az alábbi email az iskolásoknak ma:

,,A médiában is hallható tévinformációk miatt, miszerint a tankönyvcsomagok nem érkeznek meg, kérünk minden felső tagozatos és középiskolai tanulót, hogy a hétfői, délelőtti tanévnyitóra az átvett könyveiket hozzák magukkal és a saját padjukra helyezzék el.”

Egy szakközépiskolában próbálkozó tanuló írja:

Hosszú keresgélés, kérdezősködés után úgy döntöttem, a Minervába jelentkezek gyógy- és sportmasszőr szakra. Július 1-jén meg is történt a beiratkozás, segítőkészek voltak, szimpatikus volt az egész intézmény. Aztán ma 11 óra körül kaptam a hívást, és az e-mailt is a Minervától, hogy nem indul a képzés:

„Tisztelt …!
Ezúton értesítem, hogy az Ön által választott szakmai képző osztályt intézményünk nem tudja elindítani. A képzés elmaradásának oka iskolánk (mint magánfenntartású köznevelési intézmény) tervezhető működésének jogi szabályozását és finanszírozását érintő jogbizonytalanság. Kérem értesítésem szíves tudomásulvételét. Ismereteim szerint az Ön által választott Gyógy- és sportmasszőr szakképzésben az alábbi intézmény hirdet képzést Budapesten:
* Európai Üzleti Szakközép- és Szakiskola
* Szinergia Szakképző Iskola
* Ring Szakképző
Budapest, 2013. 08. 28.
Üdvözlettel:
Agárdi Éva
Igazgató
Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
1132 Budapest, Kresz G. u. 20/A”

Ezután láttam a Facebook-os oldalukon, hogy mindenki ki van akadva, egy képzés sem indul.. Aztán délután még egyszer hívtak a Minervából, hogy segítenének, így lediktáltak nekem egy suli címet (Drégely), hogy ott próbálkozzak.. Aztán utána olvastam, kérdezősködtem, és kiderült hogy talán a lehető legrosszabb suli, amiről pozitív véleményt keresve sem találtam… Ennyi..

UPDATE 15:06

Azt is írják nekünk tanárok, hogy nem működik a központi tankönyvellátóként működő KELLO számítógépes rendszere. (Remélhetőleg hamarosan jön a képernyőfotó.) A KELLO múlt héten azt írta az iskolai tankönyvfelelősöknek, hogy augusztus 26-tól működik majd az az aloldal, ahol megtekinthető, hogy mely diákok fizették be a tankönyvek árát, és így kiknek adhatóak ki a könyvek.  Végül ma, augusztus 29-én jelent meg a megfelelő fül, de még mindig nem működik. Az alábbi hibaüzenetet kapta forrásunk:

,,A művelet végrehajtása során hiba keletkezett a rendszerben. Ha a hiba tartósan fennáll, forduljon a rendszer adminisztrátorához.”

Állítólag egy iskolaigazgatóknak szervezett értekezletről visszaérkezve számoltak be igazgatók több helyen az alábbi költségmegtakarító intézkedések elrendeléséről:

  • Csak életveszélyes helyzetek elhárítására lehet karbantartási munkákat végezni.
  • Mégsem vehetőek fel pedagógiai asszisztensek, csak laboránsok.
  • A továbbiakban nem fizetnek az érettségiztetésért, sőt az érettségi elnökségért is, amit minden iskolában más iskolákból érkezett elnökök végeznek.
  • A KLIK megtiltotta, hogy egy pedagógus két iskolában dolgozzon.
  • Egyik forrásunk iskolájában minimálisan 24 órát kell tanítással tölteni, és megszüntek a különböző jogcímeken, például osztályfőnökségért járó órakedvezmények.

Forrásaink szerint a speciális nevelési igényű tanulóknak a saját iskoláikon kívül máshova is fognak foglalkozásokat szervezni, de pár nappal a tanévkezdés előtt nem lehet tudni, hogy hova. Közben állítólag Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár belső értekezleteken ,,türelmet kér”, míg Sipos Imre helyettes államtitkár Markené Pintér Aranka KLIK-elnöknek küldött levelében szabotázsról beszél. A kormányzat szintén szigorú ellenőrzéseket helyezett kilátásba az iskolákban, és szigorúan fogják venni a 32 órás benntartózkodást is.

Untitled2.jpg

Megosztás