Egyéb

Török Márkot és NEM IS AZ Ő kocsmáját is lájkolni kell a gólyatáborhoz

golyataborbloghu.jpg

Megszülettek a felvételi eredmények, lassan elözönlik Szegedet is az újdonsült egyetemisták, akiket a gólyatáborokban próbál szocializálni a hallgatói önkormányzat. Ezek a bulik persze eddig is lehetőséget adtak arra, hogy a „jófej, haver” hökösök közelebb kerüljenek az elsősökhöz, az SZTE EHÖK azonban már a jelentkezésnél kézbe veszi a gólyák tájékozódását és kocsmázását.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá’ minket a Facebookon.

 

A szegedi hallgatói önkormányzat halad a korral, 2013-ra már Török Márk is belátta, hogy a blogolás nem annyira haszontalan elfoglaltság, bár a második poszt után alábbhagyott a lelkesedése. A fejlődés azonban nem áll meg itt, már a gólyatáborba is Facebook hozzáféréssel lehet regisztrálni. Az SZTE EHÖK megálmodta a golyatabor.hu oldalt, hogy ezen keresztül bonyolítsák le a jelentkezést, ahhoz azonban, hogy hozzáférjünk az oldal teljes tartalmához, be kell lépnünk. Miután egy laza mozdulattal odadobtuk adatainkat a HÖK-nek, érkezik az újabb akadály 13 (tizenhárom) Facebook-oldal képében, amit lájkolni kell a továbbhaladáshoz.

Ott van mindjárt Török Márk oldala. Valószínűleg ő az egyetlen HÖK-vezető, akit lájkolni lehet, bár tuti jó móka lenne HÖOK-gyűlések szüneteiben a rögtönzött lájkverseny. De más HÖK-elnöknek még nem jutott eszébe a rajongótoborzás.

Egy másik érdekesség a Szegedi Hallgatói Hálózat. A szerveződés utoljára a februári tüntetések idején volt aktív, az abban részt vevő tagjaik nem tudnak arról, hogy mit takar ez az oldal. Őket biztos nem, de tartalom alapján se jutunk közelebb az igazsághoz, mert semmi nincs rajta.

A kötelezően lájkolandó oldalak listájáról nem maradhat ki a Törpe nevű szórakozóhely, melynek üzemeltetője ellen a NAV végrehajtást rendelt el, korábban pedig bejelentetlen dolgozót is találtak a pult mögött. Török Márk a Délmagyarországnak tagadta, hogy köze van a céghez (szerinte elég nagy a HÖK-irodának is otthont adó épület, aminek a címére be van jegyezve), de nehéz elsiklani afelett, hogy a cég kizárólagos tulajdonosa a H. M. Vagyonkezelő Kft., ami három HÖK-alapítvány tulajdonában áll. Az egyiknek Török a kuratóriumi elnöke, a másiknak meg az EHÖK-jogsegélyszolgálat vezetője. A kocsmát meg biztos a nyuszi hozta.

Török Márk levelét, melyben kéri, hogy jelezzük, nincs személyes érdekeltsége semmilyen vendéglátóipari egységben, a címzési problémák ellenére köszönettel megkaptuk. Ezúton jelezzük, hogy Török Márk arról tájékoztatott bennünket, nincs személyes érdekeltsége semmilyen vendéglátóipari egységben.

A másik kötelezően lájkolandó kocsma a Veranda, ami Újszeged egy csendes utcájában terül el. Üzemeltetője magánszemély, korábban az EHÖK Felügyelőbizottságát elnökölte.

Haladjunk tovább, jönnek a HÖK-sajtó ékkövei! Az alfa és omega a partyponty.hu, ami HÖK-ösök magántulajdonú partyfotó-vállalkozásából nőtte ki magát a HÖK szórakoztató és kulturális hírportáljává. Csatolt része az Epresso „felsőoktatási hírügynökség”, ami leginkább MTI-hírekből él. Mondjuk láttunk már rajta saját tartalmat is, amikor épp egy kétes ügyekbe belenyúló újságírót kellett a valóság teljes átértelmezésével eláztatni, és akkor még finoman írtuk körül az ordas hazugság fogalmát. Aztán ott van az igazmondo.hu, ahol „az ország legfontosabb hírei soron kívül jutnak el hozzád”, itt megint egy kevéssé rendezett MTI-hírgyűjtőre lelhetünk. Meg egy új oldalra is fel kell iratkozni, a DailySzegedre, ami regionális hírportál szeretne lenni, de még nem sokat tudhatunk meg róla.

Lájkolni kell még a mérsékelten vicces Funiversity of Szeged oldalt is, ami sajnos már áprilisban kifogyott a humorpatronokból, a titokzatos „A Jővő Felsőoktatási alapítvány”-t, jó, elírták, van ilyen (egyébként többek közt jogvédő és tájékoztató tevékenységet folytató HÖK-ös alapítvány), illetve a Hallgatói Mozgalom oldalt, ami 1956-ban próbálja gyökereztetni magát és a megemlékezéseken túl az ő részük a HÖK-ös demonstrációk szervezése, propagálása. És persze az EHÖK SE-t is, ami amellett, hogy sportcsapatokat tart fenn, konditermet is üzemeltet.

Az persze elő szokott fordulni, hogy valamilyen tartalomhoz lájk árán lehet hozzáférni, de a tizenhárom oldal nem vall túlzott mértékletességre. Annak mindenesetre kiváló eszköze lehet, hogy a HÖK számára kívánatos üzenetek uralják a gólyák tájékozódását. A „mozgalom” veled van, a facebookodon is.

Ha tetszett a poszt, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. Meg akkor is, ha nem tetszett. És lájkolj bennünket a Facebookon.

Megosztás