Egyéb

NER-fesztek közpénzből: mennyi az annyi?

Javában zajlik a fideszközeli fiatalok éves fejtágítója, Tusványos – hivatalos nevén Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

Csak a tegnapi nap során olyan korszakos egyéniségek zsenijével ismerkedhettek az erre fogékonyak, mint például Semjén Zsolt, G. Fodor Gábor, Böröcz István (MTVA, ex-III/III), de beszélt az általunk már megénekelt Kőrösi Csoma-ösztöndíjasok listáján is feltűnő Fidelitas-os Kurucz Dániel is. A sztárvendég szombaton természetesen maga a Főnök lesz. Még szerencse, hogy a kormánypropaganda nem került fel a designerdrogok C-listájára, így full legálban trippelhet a bálványosi nagyérdemű.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá’ minket a Facebookon.

Sajnos tudósítóink nincsenek a helyszínen, pedig igazán nehéz volt ellenálni az oldalon található elmés és szívélyes invitálásnak, miszerint:

Bár manapság az infokommunikációs eszközök fejlődésével majd’ mindenki egyszemélyes szerkesztőség (értsd: minden mobiltelefonnal lehet fényképezni), és az alternatív nyilvánosság önjelölt papjai tizenöt másodpercig főoldalas anyagokat posztolnak (olvasd: még egy bloggernek is lehet releváns véleménye), az újságírók mégis fontosak számunkra.

Ugyanitt az oldalszerkesztők felsorolják az újságírók különféle válfajait, de sajnálatos módon kihagyták az olyan visszaélésszerű adatigénylőket, mint amilyen az Átlátszó Oktatás gárdája is. Pedig a Tusványost támogató állami cégek, szervezetek és intézmények listájára rátekintve szinte káprázott a szemem, és már előre görcsölt a csuklóm attól a nagyjából 70 adatigényléstől, amit be kell majd adnom ahhoz, hogy legalább hozzávetőleges képünk legyen arról, ki mennyivel szállt be a buliba. Már abban az esetben, ha a szervezők nem szeretnék önként és dalolva átadni a tábor költségvetésének adatait, amint erre felkértem őket.

Az „alternatív Fidelitas,” azaz az ifjúkonzik is megszervezték a maguk fesztiválját, amely Tranzit néven fut (a Tranzitosokról HVG.hu-n jelent meg tavaly egy informatív cikk, korábban Rényi Pál Dániel és Vári György a MaNcs-ban foglalkozott ezzel a körrel: itt és itt). Bár a Tranzitosok honlapjukon csak a Magyar Postát tüntetik fel támogatóként, annyit pár perces guglizással is sikerült kiderítenem, hogy szemérmesen hallgatnak arról az ötvenmillióról, amivelt a Miniszterelnökség dobta meg őket, illetve az NKA kétmilliójáról is. És ki tudja, még miről. Természetesen nekik is feltettük a kérdést, hogy ezt így most hogy.

Kép innen.

Megosztás