Egyéb

Újabb SZTE EHÖK-érdekeltség ellen rendeltek el végrehajtást

Miközben az ügyészség kényszerítés alapos gyanúja miatt nyomoz a szegedi piramisügyben, más téren is rájár a rúd a Török-birodalomra. Mint arról korábban beszámoltunk, a szegedi hallgatói önkormányzat berkeiben új kocsmaüzemeltető cég jött létre, miután a régit több milliós tartozás miatt felszámolták.

A 2012 novemberben alakult FR 1968 Kft. három szórakozóhelyet, a Tisza Lajos körúti Pöcikét, a Kossuth Lajos sugárúti Törpét és a Nemestakács utcai Alagút sörözőt üzemelteti, ami a HÖK-ösök kedvelt helye, és bár Török Márk tagadta, hogy köze lenne hozzá, információink szerint nagyon otthonosan mozog a Törpében. Korábban a Kölcsey utcában SZTEage néven működtettek kávézót a XEP Szolgáltató Nonprofit Kft. keretein belül, aminek az az Apró Gergő volt az ügyvezetője, aki most az FR 1968 Kft-ben tölt be hasonló posztot.

Tovább is van!

A XEP-et adótartozás, ki nem fizetett munkabérek, bérletidíj-hátralék és szállítói követelések miatt felszámolták és székhelyét az EHÖK-iroda címéről egy ásotthalmi tanyára helyezték át. Most nem kizárt, hogy az FR 1968 is hasonló sorsra juthat: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálata szerint az adóhatóság június 5-i keltezéssel végrehajtást rendelt el a cég ellen.

Közben a Délmagyarország mai számában beszámolt arról, hogy a Szegedi Járási Ügyészség kényszerítés gyanúja miatt nyomoz a HÖK-ös piramisjáték ügyében. Az ügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy a bizonyítékok alapján úgy látják, a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalomba fenyegetés hatására léptek be a tagok.

Megosztás