Egyéb

A magyar kormány és az értékek

Klinghammer István és Orbán Viktor is az értékteremtő munka hívei, csakúgy mint Hoffmann Rózsa. Az a helyzet, hogy a kormány tagjai soha nem teremtettek értékeket. Arcképcsarnok.

Tovább is van!

Klinghammer István szerint 

,,A mai világban a természettudományok és a műszaki tudományok értéktermelők. A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak.”

Orbán Viktor szerint

,,A gazdasági válságból kikecmeregni akaró Európának szembe kell néznie azzal az ősi igazsággal, hogy valódi értékteremtő munka nélkül nem fogunk kijutni a kátyúból. Nincs olyan technológia, tudományos, technikai fejlettség, nincs olyan pénzügyi trükk és manőver, ami a munkát és a termelést kiváltaná.”

Hoffmann Rózsa szerint

,,Nos, a józan gondolkodású emberek pontosan tudják, hogy értéket csak munkával lehet teremteni. Tehát hiszem, hogy közmegegyezés van ezen a téren. Ne tévessze meg az olvasókat az a politikai színjáték, ami a parlamenten belül vagy azon kívül folyik, ahol egy-egy ellenzéki képviselő nem átallja a munkaalapú társadalom létjogosultságát is megkérdőjelezni, mert minden áron kötekedni akar. Mi mással gyarapodhatna egy ország, mint becsületes, szorgalmas munka sokaságával?”

   

Orbán Viktor, miniszterelnök: jogász

Lázár János, miniszterelnökséget vezető államtitkár: jogász

Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes: jogász

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes: teológus, szociológus

Pintér Sándor, belügyminiszter: rendőrtiszt, jogász

Martonyi János, külügyminiszter: jogász

Balog Zoltán, emberminiszter: lelkész, mentálhigiénés szakember

Németh Lászlóné, fejlesztési minszter: külkereskedő

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter: jogász

Hende Csaba, honvédelmi miniszter: jogász

Megosztás