Heti lapszemle

Támogatás a székely lovaknak, 40 fok a kórházi műtőkben

Telex: A parlamenti imacsoportot és az internetes bélyeggyűjtőket is támogatja Kövér László

A februárban lemondott köztársasági elnökhöz hasonlóan Kövér László is 73 millió forintnyi közpénzt ajánlhat fel jótékonysági célra 2024-ben. A keretéből az év első felében már 39 milliót ki is osztott 37 szervezet között. A Székely Lovat Tenyésztők Egyesületét, az Internetes Bélyeggyűjtő Klubot, a Rákóczi Tárogató Egyesületet és két erdélyi cserkészszövetséget is szívügyének tekinti Kövér László. Az Országgyűlés elnöke bőkezűen támogatja ezen kívül a Parlamenti Imacsoportot, a Fidesz bölcsőjének tartott Bibó Szakkollégiumot és szülővárosa, Pápa több civil szervezetét is.

Hvg.hu: Szuverenitásvédelmi villa: a Gellért-hegy oldalában, egy motoros cégtől bérelnek benne lakásokat Lánczi Tamásék hatvanmillióért

A Szuverenitásvédelmi Hivatal főhadiszállása egy évente hatvanmillió forintért bérelt budai villa. A lap munkatársa elment és körbefotózta a Gellért-hegyi zöldövezetben lévő épületet, amelyen egy motoros szakszerviz van bejegyezve. Egy biztonsági őrön kívül nem látott mozgást. Az azonban sem a tulajdoni lap adataiból, sem a hivatal szerződéslistájából nem számolható ki, hogy pontosan mekkora részét bérli a Lánczi Tamás vezette hivatal a villaépületnek.

24.hu: Akkora vízzabáló akkugyár épülne, amekkora még nincs az országban

Az LG Toray Hungary Battery Separator Kft. bővítené nyergesújfalui akkumulátoripari gyárát. Június 27-én került fel a Komárom megyei kormányhivatal honlapjára, hogy az üzem vízellátásáról és szennyvízkezeléséről előzetes vizsgálati eljárást kezdeményeztek. Ez lenne Magyarország legnagyobb vízigényű üzeme, amely jelentős mennyiségű tisztított szennyvizet is kibocsátana a Dunába. A gyárterület kapacitásbővítéséhez 13 500 köbméter/nap ipari vízigény és 6000 köbméter/nap mennyiségű tisztított szennyvízelvezetés folyamatos biztosítására szolgáló létesítményeket terveznének.

RTL: Újabb felcsúti milliárdos: Mészáros Lőrinc öccse 1 436 273 430 forint osztalékról döntött önmaga számára

Tavaly is jó évet zártak Mészáros János cégei: ő is felcsúti, mint bátyja, az ország leggazdagabb embereként és Orbán Viktor miniszterelnök barátjaként ismert Mészáros Lőrinc. További hasonlóságok is vannak: bátyjához hasonlóan Mészáros János is az üzleti élet szerteágazó területein bizonyít az állami földpályázatoktól a trafikkoncessziókon át egészen a közbeszerzési sikerekig. Az ismertebb felcsúti milliárdos öccse – aki üzleti tevékenysége mellett 2006 óta önkormányzati képviselő Felcsúton – a tavalyi év eredményei után 1 436 273 430 forint osztalékról döntött önmaga számára.

Népszava: Több fővárosi kórházban is leálltak az operációk a hőség miatt, az Uzsoki műtőjében 41, a Szent Jánoséban 38 fokot mértek

Kedd óta az Uzsoki utcai kórház valamennyi (sebészeti, urológiai, ortopédiai, traumatológiai, szemészeti, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, kardiológiai) műtőjében, a budai Szent Jánosban pedig „csak” a traumatológiaiban nincsenek operációk. A két intézmény klíma berendezései néhány óra különbséggel hibásodtak meg. Az Uzsoki műtőiben 41,5 foknál, míg a Jánosban 38 fokos hőség után álltak le a beavatkozásokkal. Munkavédelmi és betegbiztonsági okokból a műtőkben nyáron sem lehet(ne) 20-24 Celsius foknál magasabb hőmérséklet.

A címlapkép illusztráció, forrás: pixabay.com

Megosztás