Heti lapszemle

Balog Zoltán utazgatásai Novák Katalinnal, kipróbált káderek a reptér igazgatóságában

Válasz Online: Exkluzív: Balog Zoltán különös utazásai Novák Katalinnal

Egy református értelmiségi csapat közadat-igénylések segítségével próbálta megragadni a volt államfő és a püspök kapcsolatának intenzitását, a K. Endre-történet alapvető okát. A Balog Zoltán miniszteri kiküldetéseiről szóló adatokból kiderült: Balog 2012 és 2014 között időarányosan 2,5-szer annyit utazott külföldre Novák Katalinnal – akár kettesben –, mint a következő kabinetfőnökével. 2014 és 2018 között a már államtitkár Novákkal pedig többször ruccant el, mint az összes többi Emmi-államtitkárral együttvéve a hatéves miniszteri időszakában.

Hvg.hu: Sarka Kata férje a Puskás-filmsorozatra kaphatott 280 milliót a Szerencsejáték Zrt.-től, de jutott egy KDNP-s beszállítónak is

Jelentős összeget, közel nettó 665 millió forintnyi támogatást ítélt oda májusban az állami Szerencsejáték Zrt. leánycége, és az összeg majdnem felét két ismeretlenül csengő nevű, nemrég alapított vállalkozás kapta. A nyilvános közzétételei lista alapján a nettó 280 millión – nem tudni, milyen arányban – a milliárdos Bessenyei István vállalkozó két cége osztozik. Az Inani Production Kft. és az Inani Football Production Kft. a szponzorpénzek május 8-i odaítélésekor mindössze 11, illetve 1,5 hónapja létezett.

24.hu: Megvannak a Budapest Airport új vezetői, Parragh László is bekerül az igazgatóságba

Június 6-án jelentette be a Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, hogy az állam „visszaszerezte” a Budapest Airport Zrt.-t, és még aznap döntöttek az igazgatóság és a felügyelőbizottsági tagok cseréjéről is – derül ki a cégiratokból. A Budapest Airport Zrt.-ben 80 százalékos részvénycsomagot szerzett a magyar állam – a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül –, és 20 százalékos pakettet vett a társul választott francia Vinci Airports. Az igazgatóságba a Corvinus delegáltjai: Lóga Máté, Antal Ferenc, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és Guller Zoltán, a Magyar Turizmus Ügynökség Zrt. elnöke.

444: Nagyon sürgős a kormánynak a rákosrendezői mini-Dubaj, már szeptemberben átadnák a területet az arab fejlesztőnek

Csütörtökön Budapesten az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével, Abdalláh bin Tuk ál-Marrival tárgyalt Szijjártó Péter. Rengeteg egyezményt írtak alá, Szijjártónak viszont volt egy érdemi bejelentése is: az, hogy a magyar kormány gőzerővel dolgozik a mini-Dubaj beruházás sikerén („zászlóshajó-projekt”, „új, modern, zöld, fenntartható városrész”), vagyis azon, hogy a rákosrendezői területet mielőbb átadják az arab fejlesztőnek.

Telex: A DK kikéri a Turisztikai Ügynökség amerikai influenszerekkel kötött szerződéseit

A párt szerda délelőtt bejelentette: hűtlen kezelés miatt rendőrségi feljelentést tesznek az amerikaiaknak szervezett influenszerparti miatt, amire szerintük az MTÜ több mint egymilliárd forint közpénzt költött el. A hírhedtté vált rongyrázós Budapest Influencer Tripen külföldi és magyar tartalomgyártók is részt vettek, akik hol a Halászbástyán, hol az Operában, hol Tiborcz István luxushoteleiben jelentek meg drága ruhákban, pezsgővel a kezükben.

Címlapkép: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere virágot ad Novák Katalinnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának a nemzetközi nőnap alkalmából Budapesten, a Design Terminálban 2016. március 8-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Megosztás