Mutyimondó

Több ezer tonna hulladék a Velencei-tó partján, és az Elios-nyomozás kalandos története

Bemutattuk, hogy több ezer tonna hulladékot raktak le a Velencei-tó partján. Utánajártunk, hogyan szabotálta el a nyomozóhatóság és az ügyészség az Elios-ügy felderítését. Végigvettük, hogy került a miniszterelnök milliárdos migráns barátainak kezébe a Párisi udvar, és nyertünk a Kúrián a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Több ezer tonna hulladékot raktak le a Velencei-tó partján, de a fideszes zöldhatósági vezető segített

A Velence frekventált részére, az M7-es sztráda és a tó között fekvő önkormányzati telkekre került építési hulladék a Székesfehérvár-Tárnok közötti vasúti pályarekonstrukciós munkákból származott. Az érintett terület az egyik helyszíne az EFOTT fesztiválnak, melyen a szervezők közlése szerint évről évre százezres publikum vesz részt. Egy hangfelvételen azt mondta a fideszes polgármester, Koszti András, hogy Zay Andreának köszönhetően 6-9 méter helyett csak 50-70 cm mélyen kellett rekultiválni a talajt, és ezzel sok pénzt spórolt a város.

Utánajártunk: így szabotálta el a nyomozóhatóság és az ügyészség az Elios-ügy felderítését

Jó okunk van azt gondolni, hogy a miniszterelnök vejének vagyona az Elios Zrt. közvilágítás-korszerűsítési projektjei kapcsán a bűnszervezeti elkövetés jegyeit is magán hordozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények sorozata segítségével növekedett. Az pedig, hogy ezt a nyilvánvalónak látszó bűncselekményt nem derítették fel, és az elkövetők egyikét sem vonták felelősségre, kizárólag annak köszönhető, hogy a nyomozást végző Nemzeti Nyomozó Iroda szabotálta a nyomozást, az eljárást irányító és felügyelő Pest Megyei Főügyészség pedig asszisztált ehhez, ami nehezen minősíthető másnak, mint hivatali visszaélésnek és bűnpártolásnak.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás