Mutyimondó

Gyerekei nevére íratta a birtokot Kocsis István volt MVM-vezér, így fenyegetőzik egy víziközmű-társulati vezető

Milliárdos birtok Leányfalun, spanyol ingatlancég – ezeket is találtuk, amikor Kocsis István volt MVM-vezérhez köthető javaknak próbáltunk a nyomára bukkanni. A végrehajtóknak ezzel együtt nem lesz könnyű dolguk, a vagyon zöme a gyerekek nevén van. Márpedig Kocsist nemrégiben másodfokon, nem jogerősen öt év börtönre ítélte és társaival együtt mintegy kétmilliárd forint visszafizetésére kötelezte a Pécsi Ítélőtábla az általa vezetett MVM-től obskúrus offshore cégek közbeiktatásával meglovasított euró-tízmilliók hűtlen kezeléséért. A héten egy rejtett kamerás videót is közzétettünk, amiben az Üllői Sportliget Lakópark Víziközmű-társulat elnöke fenyegeti az egyik érintett lakót meglehetősen durva szavakkal.

Fizess elő az Átlátszóra!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat egyszeri adománnyal vagy havi előfizetéssel!

Nehéz ügy lesz visszafizettetni Kocsisékkal az MVM milliárdos „alkotmányos költségét”

Milliárdos értékű leányfalusi birtokon él Kocsis István rezsim- és ágazat-független állami iparvállalat-vezető. A birtokra egy ibizai ingatlanvállalkozás magyarországi képviselete is be van jegyezve, de az ingatlant eleve az akkor tizenéves gyerekei nevére vásárolták egy szakszervezettől. Mindez nehezítheti a végrehajtók dolgát, Kocsist ugyanis nemrégiben másodfokon, nem jogerősen öt év börtönre ítélte és társaival együtt mintegy kétmilliárd forint visszafizetésére kötelezte a Pécsi Ítélőtábla az általa vezetett MVM-től obskúrus offshore cégek közbeiktatásával meglovasított euró-tízmilliók hűtlen kezeléséért. Felesége és tanácsadója is bűnös az ítélet szerint.

Így fenyegetőzött egy víziközmű-társulat vezetője, amikor számon kérték rajta a törvényes működést

Jogerős bírósági ítélet szerint az Üllői Sportliget Lakópark Víziközmű-társulat nem az arra kötelezettektől akarta behajtani az 1,3 millió forintos társulati hozzájárulás díját, illetve a beszedett pénzekből nem csak a víz- és csatornahálózatot kiépítését akarta finanszírozni, hanem a teljes közművesítést és az útépítést is. Amikor ezt az egyik érintett lakó kifogásolta, durván megfenyegették. Olvasónk rejtett kamerával rögzítette a történteket.

Blogot indítunk a strasbourgi bíróság ítéleteiről

Új blogot indítottunk, ahol a a strasbourgi bíróság döntéseit foglaljuk össze röviden és érthetően. Azt gondoljuk, hogy a nyolcszázmillió ember jogai felett őrködő Bíróság döntései elsősorban erre a nyolcszázmillió emberre tartoznak – nem csak a szűk jogásztársadalomra. Az ezen a blogon összefoglalt döntések sokszor lesznek izgalmasak és elgondolkodtatóak. A Bíróság előtt a kontinens legjobb jogászai képviselik a legsúlyosabb jogsértések elszenvedőit, és a bíróságnak a legnehezebb erkölcsi és etikai kérdéseket kell megoldani.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás