Egyéb

Orbán-cég az állami beruházáson, leleplezték Mészárosék magánrepülőjét | Heti Lapszemle

Direkt36: Orbánék cége állami beszállító

Dokumentumok bizonyítják, hogy az Orbán-család érdekeltségében álló Nehéz Kő Kft. alvállalkozóként vesz részt az egyik legnagyobb jelenleg zajló állami építkezésben, a dél-balatoni vasútfelújításban. A fuvarozó cég közel 300 millió forinthoz jut ebből a projektből. A Szántód és Balatonszentgyörgy közötti 53 kilométeres vasútvonalon a felújítást a tervezettnél 16,9 milliárd forinttal drágábban, összesen 72,4 milliárd forintból valósítják meg. A kivitelező konzorcium tagjai: a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Építőipari Kft., a V-Híd Zrt. és a konzorciumvezető Swietelsky Vasúttechnika Kft.

Hír TV: Mészáros Lőrincet szolgálja a titkos magánrepülő

Luxusmagángéppel közlekedik Európában Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és bizalmasa, Szijj László, a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő Duna Aszfalt tulajdonosa. A Célpont című műsor a gép után kutatva talált egy osztrák légitársaságot, amely bonyolult konstrukció mögé bújtatva, de direktben kötődik Mészároshoz és az MKB Bankot birtokló üzleti körhöz. A stáb több hónapig figyelte a repülő mozgását és számos olyan utat talált, amely egyértelműen Mészárosékhoz kapcsolódik. Legutóbb például kedden a gép Malagára repült, s éppen itt játszott edzőmérkőzést egymással Mészáros Lőrinc két focicsapata, az Eszék és a Puskás Akadémia. De például egy tavaly augusztusi napon a gép a korzikai Calviban szállt le, két nap múlva onnan posztolt Szijj László felesége. A Célpont három alkalommal is elcsípte Mészárosékat a ferihegyi kisgépes terminálon, amikor a géppel érkeztek vagy éppen azzal indultak.

Heti Válasz: Gyurcsányisták és Habonyisták a közpénzek körül

Az elmúlt egy évben sorra jelentek meg máltai cégek a magyar állami pénzek környékén, a hatalom egyik legbefolyásosabb gazdasági erőcsoportja kezdte üzemszerűen használni a déli adóparadicsom nyújtotta különleges lehetőségeket. A máltai vállalatok valójában Habony Árpád és Tombor András stábját rejtik. A friss bizniszekben kulcsszerepet vállalt a nyíltan Habony-barát Gagel família; ők azok, akik a budapesti metróállomásokra bebetonozott Princess pékségláncot is ellenőrzik, s tagjai annak a grúz-izraeli lobbikörnek, amelyik hasznot húzott a magyar letelepedésikötvény-programból. A Fidesz „máltai” tagozatában kiemelt szerepet jut még Zelles Sándornak, aki a Gyurcsány-érában szocialista felkérésre irányította a Kincstári Vagyoni Igazgatóságot.

Index: megint megúszhatja a börtönt a retrókeresztapa

Ismét vádalkut kötött a magyarországi szervezett alvilág egyik régi alakja, Radnai László, aki így újfent megúszhatja a börtönt. Radnai 2012-ben azután került szabadlábra, hogy vallomást tett a kilencvenes évek több alvilági leszámolásos ügyében. 2014-ben újra letartóztatták, azzal gyanúsítva, hogy lopott parfümökkel csencselt, de jelenleg szabadlábon van. Az egykor szebb napokat is megélt „keresztapa” legutóbb egy évtizedekkel korábbi elkövetett gyilkossági ügyben tett vallomást olyan emberekre, akik korábban az 1999-ben meggyilkolt Seres Zoltán környezetéhez tartoztak. Seresről köztudott volt, hogy a Magyarországon tevékenykedő orosz maffiával működött együtt. Radnai jó kapcsolatot ápol azzal az M. Richárddal, aki annak idején a kecskeméti maffiaperben vádlott-társa volt, nyáron pedig azért került be a hírekbe, mert a Dózsa György úton halálos balesetet okozott.

Magyar Nemzet: központi felügyelettel posztolnak verseket a fideszes politikusok

Újabb utasítás érkezett a fideszes képviselőkhöz a központi kommunikációs agytröszttől. A magyar kultúra napjának alkalmából kellett posztolniuk közösségi oldalukon. Kedvenc magyar költőjüktől vagy festőjüktől kellett kitenniük egy-egy versidézetet vagy alkotást, de a kormánypárti ukáz a posztolás veszélyeire is figyelmeztetett. A levélben többek között az áll: „Arra kérünk benneteket, hogy úgy végezzétek el a feladatot, hogy abban ne legyen kockázat”. Posztolás után el kellett küldeniük a felület linkjét. Ha mégsem posztoltak, mert például a választókerületi elnök nem egyezett bele, akkor azt is vissza kellett jelezniük.

Megosztás