Egyéb

Ahmed H. ártatlan? Orosz jelzálog a paksi beszállítón | Heti lapszemle

Magyar Nemzet: Nem Ahmed H. uszított Röszkén

A napilap birtokába került egy 40 oldalas leirat, amit a Szegedi Törvényszék készített azokból a videofelvételekből, amelyek bizonyítékként kerültek az Ahmed H. ellen terrorcselekmény gyanújával folyó büntetőeljárás anyagába. E dokumentum alapján a képsorok több ponton alátámasztják az első fokon tíz év szabadságvesztésre ítélt férfi védekezését, miszerint nem fenyegette a rendőröket, hanem tárgyalni próbált velük. Ráadásul úgy tűnik, többször is ő nyugtatja meg a zavargókat.

24: Orosz jelzálog a paksi beszállító üzletrészén

A Paks II. igazgatói rengeteg extrával felszerelt Skoda Superbeket, az alsóbb rangú vezetők pedig kisebb Toyotákat kapnak az orosz hitelből finanszírozott atomerőmű-beruházás idejére. A  Paks II. Zrt. 65-85 gépkocsit vesz bérbe nyolc évre. A bruttó egymilliárdos üzletről szóló hír kedden került nyilvánosságra, de a keretszerződést már december 7-én aláírták a Mercarius Flottakezelő Kft. vezetőjével. A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága december 7-i végzése üzletrészen alapított zálogjogot jegyzett be a legnagyobb orosz pénzintézet, a Sberbank magyarországi cége javára. A Mercarius egy másik kft.-n keresztül három magyar magánszemély tulajdonában áll. Tavaly futottak be, azzal, hogy a MÁV-csoport 13,8 milliárd forintért vesz tartós bérletbe közúti gépjárműveket, összesen több mint 1300-at a cégtől.

RTL Klub: Rüh a Szent Margit kórházban

Betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórház ápolási osztályán. Az időseket gondozó részlegen már októbertől küszködnek a fertőzéssel. A rüh egy atkafertőzés, erős viszketéssel és bőrpírral jár, emberről emberre terjed. A kórház úgy reagált a hírre, hogy a probléma valóban létezett az ősszel, de mostanra elhárították.

Hír TV: Százmilliók Mészáros-közelbe

Százmilliókkal tömte ki az állami kórházak fenntartója Mészáros Lőrinc egyik bizalmasának cégét tavaly novemberben. Az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. nettó 640 millió forintért dolgozik az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak. Az összeg négyszerese a gazdasági társaság 2016-os árbevételének. A részvénytársaság tulajdonosa Antal Kadosa Adorján. A jogász decemberben igazgatósági tag lett abban a Mészáros-érdekeltségben, amely megszerezte a Mátrai Erőművet.

Népszava: Kósa államtitkára családjához jut közpénz

Újabb jelentős állami támogatást kapott Kósa Lajos államtitkára, Horváth István feleségének a cége. Horváth volt az, aki a Kósa-család gazdagodása miatt védte a minisztert, ha nem is hivatali minőségében, hanem a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének elnökeként. Horváth angoltanár felesége 2011-ben alapította a Bikácsi Agrár Kft.-t, amely október közepén 132 millió forinthoz jutott a döntően uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Programból, szarvasmarhatartó telepek korszerűsítésére. Így mindösszesen 390 millió forintra rúg a cég által elnyert pályázati támogatás.

Hír Tv: Továbbra is ködös a kötvénybiznisz

Nem tudni pontosan, hogy kik tárgyaltak a letelepedési kötvényprogramról a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban. A hivatal közérdekűadat-igénylésre adott válaszában csak annyit közölt, hogy meghívásukra 2016-ban és 2017-ben három alkalommal ültek le öt forgalmazóval tárgyalni, de jelenléti ívek nem készültek, így nem tudni, hogy a vállalkozásokat kik képviselték. A letelepedésikötvény-programot 2013-ban indították el Magyarországon, a konstrukcióval csaknem 20 ezren juthattak magyar állampolgársághoz.



Megosztás