Egyéb

Kósa 82 éves mamája sertéstenyészetet vett, Dél-Afrikában bukik a Roszatom | Heti lapszemle

 

Népszava: Kósa Lajos édesanyja sertéstelepet vett

A miniszter 82 éves édesanyja vette meg tavalyelőtt egy mátészalkai, sertéstenyésztéssel foglalkozó kft. üzletrészének felét. A tulajdonrészt a család egy távoli rokonától, egy mezőgazdásztól szerezte meg a nyugdíjas asszony. Az ügyletben az a jogász működött közre, akitől később Kósa Lajos felesége, Porkoláb Gyöngyike a cég jegyzett tőkéjének értékén, hatmillió forintos áron vett meg egy sokkal magasabb piaci értékű vállalkozást.

Index: Dél-Afrikában megbukott a Roszatom-terv

Dél-Afrika 2014-ben titokban belefogott volna egy 70 milliárd dolláros atomenergia-programba az orosz Roszatommal. Pontosan akkor, amikor mi, magyarok is erre az útra léptünk. Csakhogy Dél-Afrikában hatalmas botrány robbant ki, és a titkos előszerződéseket érvénytelenítették. Dél-Afrikában évek óta áll a bál. Jacob Zuma dél-afrikai elnök kormányát folyamatosan az a vád éri, hogy tevékenységeit voltaképpen egy indiai család, a három Gupta-testvér érdekei határozzák meg, ebbe sokan belebuktak, de az érintettek egyelőre nem.

G7: Milliárdokkal tartozik a magyar költségvetésnek a Google és a Facebook

Magyarországon hivatalos, hogy a Google és a Facebook nem fizetnek rendesen adót, rajta vannak a 100 millió forint feletti adóhátralékkal rendelkező cégek NAV által összeállított listáján is. Hogy mennyivel adósak, a G7 számolta ki az elmúlt évek reklámköltése, illetve a magyar sales housok által fizetett adó alapján. Becslésük szerint csak az elmúlt 5 évben a reklámadó, áfa, iparűzési és társasági adó kiesés a Google és a Facebook esetében 16,8 milliárd forint lehetett.

Abcúg: Inkább nem kell a pénz, csak a cigányoknak ne legyen jobb

Félinformációk, vádaskodások és gyűlölködés miatt csúszott le több százmillió forintról egy Szabolcs megyei falu. Ópályiban egy EU-s pályázatból segíthettek volna a szegényeken, de a falubeliek attól féltek, csak a romáknak jut majd a pénzből, és a végén még a telepről a faluba költöznek. A pályázatot a végén már csak a polgármester támogatta, aki bele is bukott az ügybe.

24: Andy Vajna sportadót indít?

Közvetlenül karácsony előtt új céget jegyeztette be Andy Vajna, pontosabban az érdekeltségébe tartozó TV2 Média Csoport Zrt. Az új társaság, a Sport Broadcasting Kft. televízióműsor összeállításra, szolgáltatásra jött létre, és az egyik ügyvezető igazgatója maga Vajna. Az üzletember-kormánybiztos korábban két sportcsatorna elindítását helyezte kilátásba. A TV2 megszerzése után szinte nyomban offenzívába is kezdett, hét új kábelcsatorna indításával tízre bővítette a portfólióját.

Megosztás