Egyéb

Mészárosék jóval drágábban is nyernek, a KEHI üti a Várgondnokságot – Heti lapszemle

 

Mfor: 79 százalékkal drágább ajánlattal nyertek Mészárosék

Még június végén írt ki közbeszerzési eljárást a Gödöllői Premontrei Perjelség a zsámbéki Zichy-kastély felújítására vonatkozóan. A határidő kitolása után most hirdettek eredményt, ami szerint a szerencsés nyertes – akivel december 8-án meg is kötötték a szerződést – a Magyar Építő Zrt. és Mészáros gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. lett. Az eredetileg becsült nettó 963,2 millió forint helyett 1,72 milliárd forintért végezhetik el a szükséges munkákat, vagyis a tervezettnél 79 százalékkal több pénzért. Az Index azt is kiszúrta, hogy a beérkezett négy ajánlat közül  hármat azonnal ki is zártak, így a Mészáros-család tulajdonában álló Fejér-BÁL Zrt. és a szintén az érdekkörükhöz kötődő Magyar Építő konzorciuma adott be egyedül érvényes ajánlatot.

24: Szerveket is szállít Rogánék légifuvarosa

Több mint félmilliárd forintos közpénzes megrendelést nyert a propagandaminiszter Rogán Antalt lagziba repítő cég az Országos Vérellátó Szolgálattól (OVSZ). A kadarkúti Fly-Coop Kft. biztosította a légifuvart Rogánék luxusutazásához egy celeblakodalomba. A helikopteres cég azzal magyarázta a „barterfuvart”, hogy a Nakama Partners ügyfele, annak pedig Rogán Cecília a tulajdonosa.

HVG: Mészárosék a sportszerbizniszben

Az őszi ideiglenes szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán feleségével társult a Mészáros-család cége a Magyar Sportmárka Zrt.-ben. Szélesi Ágnes – a visszavonult futballista, és jelenlegi edző Szélesi Zoltán felesége – a kisebbségi tulajdonosa a Magyar Sportmárka Zrt. nevű új cégnek, amelyet Mészáros Lőrinc cégcsoportja most indított. A Talentis Group Zrt. a többségi részvényes, a Mészáros-cégé 3,5 millió forint az 5 millió forint alaptőkéből, míg Szélesi Ágnesnek 30 százalék jutott a decemberben bejegyzett cégben. Szélesi Ágnes a Felcsút előtt Németországban is focizó Szélesi Zoltánnal 2005-ben házasodott össze, és az utóbbi években mint egy „sportfelszereléseket forgalmazó üzletlánc vezetője” szerepelt a hírekben.

Napi: Többmilliós bírság a Várgondnokságnak

Négy, közbeszerzés mellőzése miatti szerződéskötés miatt összesen 3,2 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-t. Az eljárást minden esetben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kezdeményezte. A vitatott szerződések takarításról, munkaerő-kölcsönzésről, és a Citadella vagyonvédelméről szóltak.

HVG: A közmédia vezére Schmidt Máriáék ingatlancégében

A hvg.hu péntek délelőtt még tervként számolt be róla, délutánra a tőzsdei közzététel szerint beigazolódott: Vaszily Miklós, a közmédia vezére kerül be annak a milliárdos ingatlancégnek vezető testületébe, amelynek főrészvényese Schmidt Mária családi cége. A váltás azért pikáns, mert Schmidt is beszállt a médiába, amikor az általa megkaparintott Figyelőből csinált kormánybarát médiát. Vaszily Horváth László tiszteletbeli kazah konzul helyét veszi át a BIF Nyrt. vezető testületében. Vaszily 2005-től az Index vezetője, 2009-től az Origo vezérigazgatója 2014-ig, 2015-től pedig az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese, majd megbízott vezérigazgatója lett.



Megosztás