Egyéb

Tiborcz mindenhol, apósa leginkább Svájcban | Heti lapszemle

 

HVG:Tibocz István rátenyerelt az elektronikus közbeszerzésekre

Hamarosan egyetlen cég informatikai rendszerén fog átfutni valamennyi állami és önkormányzati közbeszerzés összes irata. Ennek a cégnek, a NEKSZT Kft.-nek az élére azt a Csányi Istvánt ültették, akit tavaly Lázár János javaslatára a közbeszerzéseket felügyelő helyettes államtitkárnak neveztek ki. Előtte az Ész-Ker nevű cég szakmai irányítója volt, ez a vállalat milliárdokat kapott állami és önkormányzati szereplőktől, hogy tanácsokat adjon a közbeszerzésekhez. A kft. meghatározó tulajdonosa Kárpáti Péter, aki több ponton is kötődik a miniszterelnök vejéhez.

Hír TV: Orbán titokban repked Svájcba

Kilencvenmillió forintot költöttek a miniszterelnök repülőjegyeire 2014 májusa és idén szeptember vége között. A legdrágább út a riói olimpiai kiruccanás volt, de többször járt Svájcban is a kormányfő. Az alpesi országban tett látogatásai közül többnek nem ismert a célja. Azokról az utakról az állami hírügynökség sem számolt be.

Magyar Narancs: Az OTP kirúgta a szélsőjobbos Tyirityánékat

Az OTP felmondja a Tyirityán Zsolt vezette Erő és Elszántság csoportosulás bankszámláját. A mozgalom, amint az honlapjukon is látható volt, az OTP-nél vezetett támogatói számlát, ide utalhatott az, aki anyagilag is támogatni akarta a magát korábban nácinak valló, vállaltan rasszista Tyirityán Zsolt (Betyársereg), valamint az Identitesz, egykor hungarista mozgalom tagjai egyesüléséből létrejövő csoportot.

24: Újra aktív Tarsoly strómanja

Közmunkásból végérvényesen vállalkozóvá vált az ország legismertebb közmunkása, Orgován Béla. Tarsoly Csaba csalással vádolt Quaestor-főnök strómanja nevén jelenleg is négy társaság lelhető fel az Opten adatbázisában, sőt működni is látszanak, mérlegeikben együttesen mintegy 300 millió forint árbevételt vallottak be fennállásuk óta. Főhadiszállásuk a fővárosban, az egykori Csepel Művek XXI. kerületi iparterületén lelhető fel. Elméletileg: a riporter a helyszínen nem lelte nyomát sem nagy sürgölődésnek, sem magának Orgovánnak.

24: Újabb vidéki rádiót szerzett meg Mészáros Lőrinc

Felcsút polgármestere tulajdonos lett az egyik leghallgatottabb helyi rádiónál, a Kecskeméten és több más városban is fogható Gong Rádióban. A bevásárlást Mészáros Lőrinc a herceghalmi bejegyzésű Talentis Group nevű cégén keresztül hajtotta végre.

 


 

Megosztás