Egyéb

Nyilvánosságra hozná az állambiztonsági mágnesszalagokat a Nemzeti Emlékezet Bizottsága

A tiszteletbeli jordániai konzul kerüli, a nyilvános rendezvényeket; elhárult az utolsó akadály is Paks 2 elől; a Szerencsejáték Zrt. is szerződött Kuna Tibor cégeivel.

Ezekről ne maradj le!

A Pharaon-ügy miatt megromlott Orbán és a tiszteletbeli jordániai konzul kapcsolata (Átlátszó)

Brüsszel áldását adta Paks 2-re (444)

Befejezték az állambiztonsági mágnesszalagok vizsgálatát (Index)

Ha van 3 perced:

A Pharaon-ügy miatt megromlott Orbán és a tiszteletbeli jordániai konzul kapcsolata
A korábban a miniszterelnök bizalmát élvező Zaid Naffa tiszteletbeli jordániai konzul a Pharaon-affér óta kerüli a nyilvános rendezvényeket – még a kifejezetten a konzulok számára rendezett diplomáciai eseményeket is. (Átlátszó)

Brüsszel áldását adta Paks 2-re
Az Európai Bizottság lezárta a tiltott állami támogatásról szóló mélyreható vizsgálatot Paks 2 ügyében. Ezzel az utolsó akadály is elhárult, elkezdhetik lehívni az orosz hitelt és megindulhat az építkezés. Az osztrák kormány viszont rögtön jelezte, ha szükségesnek látják, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszik majd az ügyet. (444, 444)

Befejezték az állambiztonsági mágnesszalagok vizsgálatát
Majd másfél év után befejezte az állambiztonsági mágnesszalagok vizsgálatát a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. A száz oldalas jelentést javaslatai között szerepel az adatok nyilvánossá tétele is. (Index)

Kuna Tibor cégei a Szerencsejáték Zrt.-nél is jól teljesítenek
Az egyik legjövedelmezőbn állami vállalat tavalyi szerződései között megannyi érdekesség található. Kuna Tibor érdekeltsége, a Trinity Communications Kft. összesen 6,6 milliárd forint értékben kapott megbízásokat. (Átlátszó)

Ketten kétféle magyarázattal álltak elő 220 millió adóforint elköltéséről
Január végén derült ki, hogy egy, a szlovák civil jegyzékben nem szereplő, teljesen ismeretlen felvidéki szervezetet 220 millió forinttal támogat az állam. Németh Róbert csallóközcsütörtöki alpolgármester, a Libertate elnöke szerint pályázaton nyerték el a pénzt. Semjén Zsolt viszont hétfőn azt mondta a parlamentben, hogy egyedi kérelem érkezett a szervezettől a Miniszterelnökséghez. (444)

Nem csak a Várban tarol Zsidai Roy
Nettó 104 millió forintos közbeszerzési pályázaton győzedelmeskedett Zsidai Zoltán Roy cége. Az Operaház Gasztronómia Kft. az Operaház és az Erkel Színház elavult konyhafelszerelései helyett fog új eszközöket szállítani. (HVG)

Ha van még két perced:

Illegálisan kerül forgalomba minden tizedik letelepedési kötvény: ezeket ugyanis konkrét ügyfélvásárlási szándék nélkül vásárolják az offshore hátterű közvetítő cégek. (MNO)

Közvetlenül Matolcsy Györgyhöz kerültek a pénzügyi stabilitási feladatok a jegybankban – Nagy Márton alelnök újabb fontos munkakört vesztett el. (Portfolio)

Ötmilliárdból építenek piacot Békásmegyeren egy két évig tartó projekt keretében. (Index)

Nemzetközi piacra tart a cég, amelyben már hivatalosan is megjelent Mészáros Lőrinc, aki ma váratlanul (és némileg szokatlan formában) felbukkant a parlamentben. (444, HVG)

Példás személyzeti politika a folyamatosan megújuló TV2-nél: Vajna Tímea volt üzlettársa és Giró-Szász András exfelesége vezetik a Mokkát. (24.hu)

Felfüggesztették az orvost, aki a gyanú szerint 160 ezer forint hálapénzt kért egy szülés után. (444)

Különös adás-vételek, egyre sűrűbb a homály a szabálytalanul épülő Csipak-villa sorsa körül. (Index)

Rekordszámú államtitkár és helyettes államtitkár szolgálja rendületlenül a hazát – jelentősen drágítva az állam működését. (MNO)

Sorosozással reagált a Belügyminisztérium a svéd vádra, miszerint a magyar határőrök verik a menekülteket. (444)

Szlovák ügyfelei felé is fizetésképtelen volt a nemrég megbüntetett óbudai brókercég. (HVG)

Gyanúsan nagy az a több mint 200 milliárdos hitelkeret, amelyet magyar cégek vehetnek igénybe az új-zélandi beruházásaikhoz. (MNO)

Az FBI igazgatója, James Comey szerint Obama elnök nem folytatott illegális lehallgatást az akkor még elnökjelölt Trump ellen, aki viszont nem hisz Comey-nak. (444, Politico)

Trump neve díszeleg egy több szempontból is gyanús luxusszállodán az azeri fővárosban. (The Atlantic)

 

A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás