Egyéb

Hivatalosan is Mészáros Lőrinc érdekeltsége lett a Népszabadságot kinyíró cég

A felcsúti polgármester részesedést szerzett az Opimus Groupban; 3,9 milliárd forintból épül foci utánpótlás-nevelési centrum; egy ezermilliárd forintos eltérés jelezheti a magyar áfacsalások nagyságát.

Ezekről ne maradj le!

3,9 milliárd forintból épül a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum (Átlátszó)

Mészáros előbújt az árnyékból: hivatalosan is övé a hírhedt tőzsdei cég (Index)

Putyin forrásokat ölt Magyarországba, és most elvárja a viszonzást (24.hu)

Ha van 3 perced:

3,9 milliárd forintból épül a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum
A projekt révén nyolc futballpályát és egy oktatási épületet alakítanak ki a XIX. kerületben. A Nemzeti Sportközpontok tenderét a Pharos ’95 Kft. és a Wire-Vill Kft. nyerte. A Pharos ’95 Kft. szépen hasít a stadionépítési tendereken, tagja volt az MTK-, a Haladás és a ZTE-stadion kivitelezését végző konzorciumoknak is. (Átlátszó)

Mészáros előbújt az árnyékból: hivatalosan is övé a hírhedt tőzsdei cég
Mészáros Lőrinc 16,9 százalékos részesedést szerzett az Opimus Group Nyrt.-ben – közölte péntek délután a cég. Szintén tulajdonos lett a cégben a Konzum Management Kft., amely az Opimus-részvények 14 százalékát vásárolta meg. Ez a cég annak a Konzum Nyrt.-nek a tulajdona, amelyben Mészárosnak múlt hét óta 20 százalékos tulajdona van. Az Opimus tulajdonában álló Opimus Press vásárolta meg tavaly a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt. (Index)

Putyin forrásokat ölt Magyarországba, és most elvárja a viszonzást
Aligha találni olyan politikai kérdést, ami jobban megosztaná a visegrádi országokat, mint a Putyin-rezsimhez való viszonyuk. Ezt a többszólamúságot a 2014-ben kirobbant kelet-ukrajnai konfliktusban vállalt orosz szerep és a Krím-félsziget annektálása csak még jobban felerősítette. Abszurd, hogy a Fidesz a nukleáris megállapodás megkötését a magyar energiafüggetlenedés és energiabiztonság növelését célzó beruházásként ünnepli – mondja egy Oroszország-szakértő. (24.hu)

Nincs magyarázat az ezermilliárdos eltérésre
Egy korábban az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén szolgálatot teljesítő diplomata a különböző országok export- és importadataiban nagy eltéréseket tapasztalt hazánkkal kapcsolatban. Csak 2015-ben 980 milliárd forinttal módosítja – pontosabban rontja – a magyar GDP-t a Maximilian R. P. Gebhardt számításai szerint becsült eltérés, ami a bruttó nemzeti össztermék 3 százaléka. Ez az eltérés arra utalhat, hogy nagymértékű az áfacsalás Magyarországon. (MNO)

Ha van még két perced:

Tállai András csak egy hónappal később ment vissza abba a faluba, ahonnan eliszkolt az újságírók elől. (444)

Az engedélyben 246 fa szerepel, de az önkormányzat szerint csak 124 fát vágnak ki a Csillaghegyi strandon. (Átlátszó)

Hátizsákos csempészként kezdte, néhány nap alatt 6000 milliárd forintot csinált egy kínai üzletember; Vang Vej ma Kína harmadik leggazdagabb embere. (Index)

Csődeljárás indult a budapesti Széll Kálmán teret átépítő cég ellen. (Napi.hu)

Újabb 2 milliárd a vizes vb-re, Kuna Tibor cége szervezi a vizes vb rendezvényeit Budapesten és Balatonfüreden. (Átlátszó)

Rászállt az ügyészség a fideszes polgármesterre, aki EU-pénzből két vadászházat építtetett magának. (24.hu)

“Egy székre jutó költség 2,1 millió forint. Ez abszolút átlagos” – mondta Fürjes Balázs egy interjúban a Puskás-stadion költségeire utalva. (Index)

Másfél millió dollár kenőpénzért cserébe ítélték oda Rio de Janeirónak a 2016-os olimpiát – állítja a Le Monde francia napilap. (Hír TV)
A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás