Egyéb

Megint áll a bál Vajna körül, de most a felesége is megkapta

Ezekről ne maradj le!

Ellentmondások és új szálak a Népszava eladása után  (Hír24)
Nagy ügyet nyert Strasbourgban a Helsinki Bizottság (és az Átlátszó)
Megint áll a bál Vajna körül, de most a felesége is megkapta  (Index, Bors)

Ha van 3 perced:

Ellentmondások és új szálak a Népszava eladása után
A Népszava és a Geomédia felvásárlására vonatkozó szerződést a XXI Century Invest AG nevében aláíró Daniel Vogt nyilatkozata után egyre több a kérdőjel a tulajdonosok valódi kilétével kapcsolatban.  Vogt azt mondta, egy Socus nevű mezőgazdasági szolgáltató cégtől vásárolták meg a lapokat, és agrárbefektetéssel is rendelkező befektetőké a cég. A cég vezetője mintha semmit sem tudna a bevásárlásról. (Hír24)

Nagy ügyet nyert Strasbourgban a Helsinki Bizottság (és az Átlátszó)
A szóbeli meghallgatás után csaknem pontosan egy évvel, az Emberi Jogok Európai Bíróságának tizenhét bíróból álló Nagykamarája döntött a Helsinki Bizottság adatkérésének ügyében, amit még 2011-ben adtak be a kirendelt védők adataiért. Az ügy jelentősége messze túlmutat a konkrét adatkérésen. Eldőlt, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezménye továbbra is védi a közérdekű adatokhoz való jogot. A meghallgatáson az atlatszo.hu jogászai is képviselték a Helsinkit. (Átlátszó)

Biztonsági céget alapított Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány
A tábornoknak egy korábbi cégével nem volt nagy szerencséje: az utazásszervező vállalkozás néhány évnyi működés után 2011 őszén jogutód nélkül megszűnt. Közben zajlik az a büntetőper a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsán, amelyben volt rendőri vezetőket – köztük Gergényi Pétert – elöljárói intézkedés elmulasztásával vádolnak a tíz évvel ezelőtti MTV-székház ostroma és az október 23-ai tömegoszlatás miatt. (Átlátszó)

Menesztették Spéder emberét az MFB éléről
Elbocsátották a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatóját, Nagy Csabát. Az üzletember 2013-tól töltötte be az állami pénzintézet vezetői posztját, személyét a sajtó Spéder Zoltán üzletemberrel és Lázár Jánossal kötötte össze. A kegyvesztett oligarcha nemrégiben vonult ki szinte minden cégéből, miután összehangolt kormányzati és médiatámadás is indult ellene. (MNO)

Megint áll a bál Vajna körül, de most a felesége is megkapta
Annyian nekimentek a Telekomnak az elmúlt napokban azért, mert műsorválasztékukban a Foxot és a National Geographicot két Andy Vajna-féle csatornára cserélték , hogy a cég reagálni kényszerült.  Közben áll a bál Vajna Timi műsora miatt: 150 millióért gyártanák le, amit még a TV2 tulajdonosa, egyben férje is szemtelenül túlzónak talált. Még nem tudni, ki viszi képernyőre másfél hét múlva a Miss Universe döntőjét. (Index, Bors)

Ha van még két perced:

Lehet, hogy nem is Rogán Antal, hanem felesége vakációzott a gyerekekkel Dubajban. Az Együtt politikusa, Juhász Péter robbantotta a hírt, ami lehet, hogy csak részben volt igaz. (HVG)

Svájci pénzből hőszigetelik a vámosszabadi menekültszállást. Márciusban még arról volt szó, hogy bezárják, majd két hónap múlva kiderült, hogy meghagyják, most pedig költenek is rá. (Átlátszó)

Matolcsy egy interjúban is ragaszkodott ahhoz, hogy a magánélet részét képezi szerinte, hogy abban a lakásban lakik-e, amelynek tulajdnosa az MNB által felügyelt egyik óriásbank. (VG)

Svájci pénzből ronda a BAH-csomópont zöldsávja. Érdemes megnézni a képeket. (444)

Helyi közösségeket fejlesztettek volna, de a város szerint erre nincs szükség Egerben. Norvégos civilekbe rúgtak bele, nem akármilyen módon. (Mancs)

Sokba kerül a Samsungnak a befolyásos unoka németországi lovastúrája.  Az ügyészség azt a korrupciós botrányt vizsgálja, mely megrengette Park elnök asszony hatalmát Dél-Koreában. (HVG)

Korrupcióval gyanúsítják Neymart. Bíróság elé kell állnia Spanyolországban az FC Barcelona brazil labdarúgójának. (Inforádió)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás