Egyéb

Ilyen, amikor a Gézengúz oviban egymás mellett ül Kubatov és Vizó

Ezekről ne maradj le!
Ilyen, amikor a Gézengúz oviban egymás mellett ül Kubatov és Vizó (Index)
Nem volt elég konkrét Portik, ezért nem lesz nyomozás Rogán ellen (24, HírTV)
Majdnem kétmilliárd megy az MTVA-tól már jól ismert nevekhez (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Ilyen, amikor a Gézengúz oviban egymás mellett ül Kubatov és Vizo
A diszkópápa nemcsak az ügyészségnek tett ajánlatokat háziőrizetbe kerülése érdekében. Kiszivárgott egy 2013-as Kubatov Gábornak küldött levél, amiben azt ajánlja, hogy bűnügyi információkat tár fel baloldali politikusokról, illetve támogatná a Fidesz kampányát. Kubatov a levelet továbbküldte a hatóságoknak, ugyanakkor az ügyészség azt nem építette a vádba. Azt Kubatov nem tagadta, hogy találkozott Vizoval. Oviba is egy helyre jártak. (Index, Index)

Nem volt elég konkrét Portik, ezért nem lesz nyomozás Rogán ellen
A Központi Nyomozó Főügyészség nem indít nyomozást Rogán ellen, mert amit Portik elmondott a vesztegetési ügyről az nem kelti “szükséges módon és mértékben” bűncselekmény gyanúját. Például nem tudta megmondani, hogy a 10 millió forintnak megfelelő eurót pontosan milyen bankjegyekben adta át. Juhász Péter szerint nevetséges az indoklás. (24, HírTV)

Majdnem kétmilliárd megy az MTVA-tól már jól ismert nevekhez
Majdnem kétmillárdot költ az MTVA az internetes megjelenés fejlesztésére. Az áprilisban kiírt tender videó kiszolgálórendszer és mobilalkalmazások fejlesztéséről szólt. A pályázatot az egyetlen induló, három cégből álló konzorcium nyerte. Az egyik tulajdonosa Simicska több korábbi cégében volt ügyvezető, a másik a közbeszerzéseken régóta sikeres Nyírő András cége, a harmadik az állami Antenna Hungária Zrt. (Átlátszó)

Még a fidesz szavazók harmada szerint is korrupt a kormány
A HVG és a Medián közös felmérése szerint az emberek kétharmada szerint a korrupció központilag, rendszerszerűen szervezett hazánkban. Még a kormánypárti szavazók 38 %-a szerint is komoly visszaélések vannak. Csak 15% gondolja kizártnak, hogy Mészáros vagy Garancsi Orbán strómanja lenne. Mondjuk legutóbbi parlamenti válasza alapján Orbán maga is a 15%-ba tartozik. (Index)

Nem kell visszafizetnie a pénzt Pusztaszernek a játszótér miatt
Még 2009-ben épült meg Pusztaszeren egy játszótér, szinte az első azok közül, amelyeket az unió 1,8 milliárdos támogatásából húztak fel. Ezeket az építkezéseket számos botrány követte, rendszeres volt a túlárazás, és az EU Csalás Elleni Hivatala vizsgálódni kezdett. Végül a Miniszterelnökség követelte vissza a pénzt, de Pusztaszer önkormányzata szerint náluk minden rendben volt és a bíróság is kimondta: nem jogszerű a visszaigénylés. (Délmagyar)

Ha van még két perced:

A K-Monitor kereshetővé tette melyik településen ki és mennyi agrártámogatást kapott az elmúlt években. Most kiderül, ki a helyi kiskirály. De nem valószínű, hogy a szomszéd gazda. (Index)

Nem kellett sokat hezitálnia a katasztrófavédelemnek kitől rendeljen új autókat a frissen hozzájuk integrált kéményseprőknek. Az egyetlen ajánlattevő és örök kedvenc Porsche Hungária rendelkezésre állt. (Átlátszó)

Mostanáig 6 milliárdba került a botrányokkal kísért Liget projekt. Az eddig elköltött pénzzel együtt 15,6 milliárd forintra kötött szerződést a Városliget Zrt. De bőven van még hova növekedni.(Index)

A szerb tényfeltáró KRIK ellen egy ideje folyik a kormányzati lejárató kampány. Most egy névtelen Twitter üzenetet kaptak, miszerint “mint külföldi ügynököket agyon kéne lőni őket”. (OCCRP)

Miközben a TV2 új mélységeket dönget az összeesküvés-elméletek reflektálatlan leadásával, Pálmai L. Ákos távozik a Tények Extrától. Vigyázat! Nem biztos, hogy van összefüggés. (HVG,444)

Eddig a rádiók finanszírozták a hallgatottságuk mérését, az NMHH ezt most átvállalná, amitől nagyobb lehet a befolyása a napi ügymenetre. Andy Vajnának meg pont kedvez a dolog.(Index)

A török puccskísérlet utáni tisztogatás jegyében 131 médiumot zárat be Erdogan. Ezek nagyrészt a puccs szervezésével vádolt, száműzetésben élő Gülenhez köthetők.(Index)

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás