Egyéb

Ha egyszer Vizo kinyitja a száját…

Ezekről ne maradj le!
Vizoviczki ligájában nem számítottak a pártok, az ő pénzéből mindenki akart (444)
Seszták miniszter bemutatta a másfélmilliárdos kisvárdai stadion látványterveit (Átlátszó)
Zoltán a célkeresztben: három csapás Spéderre (444, 444, Mandiner)

tamogatoi_banner_cikkbe

Ha van 3 perced:

Vizoviczki ligájában nem számítottak a pártok, az ő pénzéből mindenki akart
Az ügyészséget nem foglalkoztatta a Vizo-ügy megannyi lehetséges politikai szála, pedig a lehallgatási jegyzőkönyvek alapján fajsúlyos szereplők is képbe kerülhetnének, minden oldalról. Vizoviczki egy régi üzlettársának szavaival: „az ő ligájában már nincsenek pártok. Ott csak egy rakás pénz van, amiből mindenki akar.”  (444)

Seszták miniszter bemutatta a másfélmilliárdos kisvárdai stadion látványterveit
Megadta a módját a miniszter, hiszen a vasárnapi bajnoki meccs szünetében prezentálták a terveket. Te is büszke lehetsz, nem csak a kisvárdaiak: a másodosztályú csapat új stadionjára szánt több mint másfél milliárd forint teljes egészében állami támogatásból érkezik. (Átlátszó)

Már nem nyomoz a rendőrség Tiborczék lámpái miatt
Tényleg nincs semmi látnivaló az Elios Zrt. ügyében a rendőrség szerint. A közel másfél évig tartó eljárásban több tényállást sem tartott bizonyíthatónak a nyomozóhatóság, egy apró stikli gyanúja viszont felvetődhet. (Direkt36)

Egyre drágább lesz a rejtélyes orosz metró
A BKV vezérigazgatója elismerte, hogy igaz a hét eleji hír: az oroszok gyakorlatilag újjáépítették a 3-as metróra szánt szerelvényt. Ez alaposan átírja az előzetes költségszámításokat, ráadásul maradtak még ismeretlen részletek az ügyletben. (Népszabadság)

A Strabag építhet a Liget-projektben
Már 15 milliárdnál tartanak a Liget-projekt költségei. Nemrég újabb szerződést hirdettek ki: az osztrák vállalat itteni cége építheti fel az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ 32 ezer négyzetméteres épületét, 4,1 milliárd forintért. (Átlátszó)

Zoltán a célkeresztben: három csapás Spéderre
Bajban Spéder Zoltán és a takarék-integráció: egy megregulázó jellegű törvénymódosítás, bírság és személyi felelősségrevonási eljárás a jegybanktól, valamint az érdekeltségeivel összefüggésbe hozható, titokzatos privatizáció híre a médiában – mindez egyetlen nap alatt. (444, 444, Mandiner)

Ha van még két perced:

A kormány 71 millióért rendel Rákay Philip könyveket, amiket aztán iskolák és könyvtárak kapnak meg. (444)

Hogyan lehet megpróbálni kreatívan elhárítani a közérdekű adatok kiadását – a Schmidt Mária által vezetett közalapítvány utat mutat. (Átlátszó)

Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a kitiltási botrányhoz kapcsolódó korrupciós ügyben. (444)

Öt év alatt félszáz korrupt rendőrt buktatott le a belső elhárítás. (Index)

Kétmillió forintért vett lézerdetektorokat a debreceni önkormányzat, de a hivatalos magyarázat szerint csak a parkoláshoz kellettek. (RTL Híradó)

108 milliós kártérítést fizet a Klubrádiónak a médiahatóság, de messze még az ügy vége, mert a rádió követelésének nagy részét illetően ismételt eljárás kezdődhet. (444)

„Nincs bajunk az ukránokkal, de mi magyarok vagyunk” – magyarországi támogatások a kárpátaljai magyar oktatás számára. (Átlátszó Oktatás)

Büntetőeljárás indulhat Kiss Szilárd ellen a kamu diplomatarendszáma miatt. (Index)

Új közteher a  vendéglátósoknak az adócsomag összegző módosítójában elrejtve: itt a turizmusfejlesztési hozzájárulás. (Portfolio)

Sajtóértesülés szerint a West Hungaria Bau Kft. – amely mostanság egy nagy halom építőipari közbeszerzést nyert el – „szakmai befektetőként” megjelenhet a Zsolnaynál. (BaMa)

Annyi adatot harácsol össze a brit elektronikus hírszerzés, amit nem tud feldolgozni – így akár valós veszélyek maradhatnak észrevétlenül. (Intercept)

 Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás