Egyéb

Nagyon meg fogsz lepődni, hogy mi volt az oroszok nagy metrótrükkje!

Ezekről ne maradj le!
Éjszaka nem Demszky vagy Tarlós, hanem Vizoviczki volt a góré (444)
Mészáros megint hatalmas osztalékot vett ki cégeiből (Átlátszó)
Ezért érheti meg felújítottnak mondani az új metrókocsikat (NOL, Népszava)

tamogatoi_banner_cikkbe

Ha van 3 perced:

Éjszaka nem Demszky vagy Tarlós, hanem Vizoviczki volt a góré
A rendszerváltáskor még taxis volt és lányokat futtatott, a 2000-es évek közepére a budapesti éjszakai élet császára lett Vizoviczki László. A rendőrségnek számolatlanul fizetett, ami miatt nemcsak az ellenőrzéseket kerülhette el, hanem aktívan segítettek neki a konkurenciával való leszámolásban. Vizo tett gesztusokat a Fidesz felé 2010 után, de sorsa a Portikkal való kapcsolata miatt megpecsételődött. Az óriás perben azonban várhatóan csak néhány fej hullik majd. (444)

Felmentették a belvárosi mutyi három vádlottját
Nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani a vesztegetést és a hivatali visszaélés gyanúját abban a perben, amelynek vádlottja voltak az V. kerület korábbi jegyzője és a vele szoros viszonyt ápoló építési vállalkozó is, aki meglehetősen sok munkát kapott az önkormányzattól. Nehezítette a bizonyítást, hogy a lehallgatott beszélgetéseket végül kizárták a bizonyítékok közül. (Direkt36)

Mészáros hatalmas osztalékot vett ki cégeiből
Nyilvánossá vált Mészáros összes érdekeltségének tavalyi beszámolója. Összesen 4,2 milliárdos osztalékot vett ki cégeiből. A legnagyobb gyarapodás az állami tendereket sorra nyerő Mészáros és Mészáros Kft.-nél volt, innen az osztalékként felvett pénz nagyrésze is. De jól szerepelt az R-Kord építőipari, a két mezőgazdasági cég, valamint a sokoldalú, iskola- és lovardafelújítást is vállaló Fejér B.Á.L. Zrt. (Átlátszó)

Ezért érheti meg felújítottnak mondani az új metrókocsikat
Megérkeztek az első felújított metrókocsik az orosz cégtől. Aki már látta azt mondja, ezek inkább tűnnek raktáron maradt újaknak. Bár az új kocsik vásárlása jobban hangzik, mint a régiek felújítása, azért lehetett szükség a felújításra kiírni a tendert, hogy mindenképp a Metrowagonmash legyen a befutó. Tarlós szerint az egész spekuláció, a DK feljelentést tesz. (NOL,Népszava)

Mégsem csalt áfát Gattyán cége?
A NAV 50-60 milliárdos áfát és büntetést igényelt Gattyán cégétől, mivel az általuk fejlesztett, a világ egyik legnagyobb erotikus oldalának know-how-ját és üzemeltetését egy portugál cégnek adták. Titkos adatgyűjtés és lehallgatások előzték meg a NAV nyomozását, aminek keretében hatalmas vagyont foglaltak le a cégtől. Gattyán perre vitte és meg is nyerte az ügyet. Kiderült a portugál cég valós tevékenységet végez, a licencdíjért pedig fizetik a társasági adót. (Index)

Ha van még két perced:

Az eddigi nyomozás nem vizsgálta, hogyan lehetséges, hogy 2015-ig nem tűnt fel a Questor törvénytelen működése, pedig egy vallomás szerint 20 éve görgetik Tarsolyék a tartozásokat. (168 óra)

Az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz kevés bejelentés érkezik, Magyarországról tavaly 21, amiből 20 nem állami szervtől. Éves jelentésükbe azért idén is került magyar eset. (Átlátszó)

100 milliós értékben írt ki pályázatot az ORFK megfelelő osztálya balesetmegelőzési kampányra. Sok médiafelületnél csak egy ajánattevő volt, és így sem kelt el a teljes összeg.(Átlátszó)

“Ha a fene fenét eszik, akkor is építkezni kell” – mondta Orbán és már ki is írták a Diósgyőri csapat új stadionjára a tendert. Addig is átviszik a nemrég felújított lelátót oda ahol a csapat ideiglenes játszik majd.  (Átlátszó)

Az EMMI nemrég megszüntetett háttérintézménye, az Educatio Nonprofit Kft. 100 millió forintért bérelt irodát, de nem ez az egyetlen gyanús kifizetés a XXI. százai közoktatás nevű projektben. (Index)

A képviselők saját cégeikből idén nem sokat profitáltak. A legnagyobb kivett osztalék 37 millió forint volt. A második, 3 millióval Lázár, ugyanabból a cégből nagybátyja viszont 138,5 milliót vehetett ki. (Blikk)

Két ügyben kezdett nyomozni a NAV, amikről Tényi István a Fidesz korábbi önkormányzati képviselője tett feljelentést a Panama-iratok alapján. Tényi Andy Vajna cégeire is vizsgálatot kért.  (Index, ATV)

Adnan Polat török oligarcha cége homályos célokra kap milliárdokat a magyar kormánytól. Az üzletember nemcsak Erdogannal néz meccset, Tiborczzal és Orbán Ráhellel is tárgyal.(Magyar Narancs)

Idén korán lesz vége a tavaszi ülésszaknak, pedig több döntés meghozatalához komoly érdekek fűzödnek. A képviselők viszont lelépnek foci EB-t nézni, így lehet, hogy nem lesz kormánytöbbség. (ATV)

 

 Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás