Egyéb

Így cserélte le a mosógépét állami támogatással a fideszes képviselő

Ezekről ne maradj le!

Túl a tízmilliárd elköltött forinton a Városliget-projekt  (Átlátszó)
Ismerd meg a Fidesz-közeli biztonsági céget!  (Index)
Ezt a birodalmat akarta eldugni előlünk Matolcsy (444)

banner2_mozgo_2
Ha van 3 perced:

Túl a tízmilliárd elköltött forinton a Városliget-projekt
Még el sem kezdődött a Múzeumi Negyed építése, a kormány által 2011-ben bejelentett nagyszabású beruházás már rengeteg pénzt emésztett fel. A három helyről összesített számok azt mutatják, hogy a Liget-projektre eddig 13 milliárd forintot költött az állam különböző csatornákon keresztül. 1,8 milla ment a Pesti Srácoknak is. (Átlátszó)

Ismerd meg a Fidesz-közeli biztonsági céget!
Napjaink egyik legjobban hasító biztonsági cégének vezetője maga is elismeri, hogy közel áll a Fideszhez. A vállalkozás egyik tulajdonosa bizalmas viszonyt ápol a miniszterelnökkel, a kormánytagok családtagjaival, a csendestárs pedig a mostani TV2-vezérnek adott tanácsokat, és jó barátja a korábbi MSZP-elnöknek. A cég felemelkedését alapvetően meghatározta Pintér Sándor korábbi biztonsági cégének szárnyalása. (Index)

Ezt a birodalmat akarta eldugni előlünk Matolcsy
A jegybankelnök és csapata mindent megpróbált, hogy kivonja az ellenőrzés alól az MNB forrásaiból létrehozott hat Pallas Athéné alapítvány és az azok által alapított öt cég működését. A különböző bírósági és végül Alkotmánybírósági döntés (valamint az Átlátszó felforgató tevékenysége) után viszont szép lassan feltárulhatnak a birodalom titkai. Érdekességek és csemegék. (444)

Állami támogatással cserélte le mosógépét egy fideszes képviselő
Figyelem ez nem egy Örkény egyperces, hanem a valóság maga. Egy fideszes országgyűlési képviselő állami támogatással cserélte le mosógépét. Nem személyesen pályázott a kormányzati otthon melege programban, hanem helyette a felesége adta be a papírokat, és a fejlesztési miniszter meg is adta a kért támogatást. Ennyi. Köszönjük, Magyarország. (Blikk)

Na melyik hivatal utálja a versenyt? Hát, a versenyhivatal.
Az egyébként minden fronton a verseny fontosságát hangsúlyozó hivatal, amely szerint „a versenyjog nemcsak a jól felfogott gazdasági érdekek tisztességes, fair érvényesítésén, hanem az általánosan elfogadott etikai normák követésén alapul”, na, éppen ez a hivatal meghívásos közbeszerzéssel, egyetlen ajánlattevőtől szerzi be autóit. GVH, így szeretünk. (Index)


Ha van még két perced:

Dunára néző erkélyt kezdtek építeni Orbánnak a Várban. Hét ablakot már ki is bontottak, nem lesz kicsi az új erkély. (444)

Lázár szerint a kormány még hozzá sem nyúlt a paksi hitelhez, de fizetni már kellett érte. Az LMP-s kérdezte írásban kormányt arról, hogy mennyibe kerül idén az orosz hitel. (444)

A Panama-papírok után itt vannak a Rajna-akták. A német hatóság adatai szerint magyar számlatulajdonosok is érintettek: milliókat tartottak a vizsgált számlákon. (Javorbenedek.hu)

Egy fideszes képviselő szerint lényegében nincs is korrupció, mert az csak a társadalom általános megítélése a politika felé. (444)

A nagy büdös semmit kutatják Fekete Györgyék másfél milliárdért. Az MMA kutatóintézete eddig sokat nem csinált, cserébe jó sok pénzbe kerül az adófizetőknek. (Index)

Az Eximbankon fog elcsúszni a magyar államadósság-csökkenés. Fokozódik a magyar állam és az európai statisztikai hivatal háborúja. (444)

Nagyon sok illegális dohányt talált a NAV. Szigetszentmiklóson moldáv dohánygyár működött. Minden idők egyik legnagyobb fogása. (Index)

Felmentette Hiszékeny Dezső szocialista politikust a vesztegetés vádja alól a bíróság első fokon. Azt viszont, aki megvesztegette volna, elítélték. (444)

A Fradi-pálya üzemeltetője 24,7 millióért ír tanulmányt az új Puskás Stadionról. Ennek a cégnek köszönhetjük a botrányosra sikerült, szexista meccsnépszerűsítő videót. (Átlátszó)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás