Egyéb

Minek lesz wellnessbunkere a Matolcsy-féle alapítványnak?

Ezekről ne maradj le!

Böngésszen MNB igazgatósági határozatokat, amíg még megteheti! (Átlátszó)
Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MNB alapítványa (444)
Így költenek a legnagyobb közbeszerzők – interaktív térkép (K-Monitor)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Böngésszen MNB igazgatósági határozatokat, amíg még megteheti!
A Matolcsy-korszak első 13 hónapját összegző jegybanki iratlista került nyilvánosságra egy közérdekű adatigénylés és egy jogerős bírósági ítéletet követően. Így nyomon követhetővé vált a hírhedtté vált jegybanki alapítványok kistafírozása. Az MNB-törvénymódosítás megszavazásakor elhangzott érvelés is végleg összeomlani látszik. (Átlátszó)

Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MNB alapítványa
A jegybankhoz tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) komfortossá tenné az Úri utca 72. alatti ingatlanhoz tartozó bunkerrendszert. Ennek költsége nem, csupán az ingatlan vételára ismert – 795 millió, közpénz jelleggel bíró forintot fizettek érte. A mostani átépítés költségeit az MNB-titoktörvény miatt valószínűleg nem fogjuk megtudni. (444)

Így költenek a legnagyobb közbeszerzők – interaktív térkép
Három év 16 ezer közbeszerzési hirdetménye egyetlen adatbázisban. Több magyar civil szervezet fogott össze, hogy felderítsék a közbeszerzésekkel kapcsolatos korrupciós kockázatokat. Az eredmény lesújtó: az ajánlati felhívások 90 százaléka legalább három okból gyanús. Több milliárd forint vándorolhatott kétes hátterű nyertesekhez. (K-Monitor)

Hivatalos papír cáfolja Farkas Flórián állítását
Hosszú évek után végül egy közérdekű adatigénylés hatására lehetett megtudni, hol érettségizett az ismert roma politikus. Farkas maga árulta el, hogy esti tagozaton végzett a Budakalász Gimnáziumban, 2001-ben. Erről azonban nem sokkal később kiderült, hogy nem lehet igaz. (MNO, Index)

Máris 22 feljelentés a kopaszok álldogálása miatt
Elég változó annak a megítélése, hogy mi is történt a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében, amikor a szocialisták nem tudták érkeztetni a népszavazási beadványukat. Az ügyben mindenesetre máris 22 feljelentés érkezett, és el is indult az eljárás választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. A kopaszok egyelőre ismeretlenek. (Átlátszó)

Multira szabták a növekedési adóhitelt?
Tavaly nyáron rukkolt elő a kormány a növekedési adóhitelre vonatkozó szabályokkal. Az indoklás szerint a kiemelkedő hazai vállalkozások megsegítése volt a cél. A gyakorlatban viszont főként az adóoptimalizálási lehetőségekre fogékony, amerikai kötődésű multinacionális cégek és persze kicsit a magyar állam járhat jól az egésszel. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

137 millió forint értékben kötött szerződéseket a Magyar Nemzeti Bank Trócsányi igazságügyminiszter ügyvédi irodájával az elmúlt két évben. (Index)

Az egyik aláírásgyűjtő meghalt, a másik eltűnt – tényleg választási csalást követhetett el Schmuck Andor pártja Terézvárosban. (Index)

Immár jogerősen védett Munkácsy Golgota című festménye. A (még) magántulajdonban lévő képet ezután csak külön engedéllyel lehet kivinni az országból. (HVG)

1,6 milliárd forint támogatási pénzt kell visszatérítenie az Országos Roma Önkormányzatnak. (Index)

Ismerd meg az Orbán-család főúri majorságát! Történeti háttér a hatvanpusztai épületegyüttesről, amiről napok óta cikkezik a magyar média. (444)

Sellyei cég építi a kozármislenyi stadiont, ráadásul a szerződést már azelőtt aláírták, hogy bejelentették volna a beruházás 400 millió forintos állami támogatását. (Átlátszó)

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást Buda-Cash-ügyben a rendőrség, valamivel több mint egy évvel a botrány kirobbanása után. (HVG)

Bennfentes kereskedelem és piacbefolyásolás gyanúja merült fel az ENEFI részvényeivel kapcsolatban az MNB szerint. (444)

Eddig három minisztérium jelentette ki magáról, hogy a rejtélyes Habony Árpáddal nem állnak semmilyen jogviszonyban. (444)

Lázár 25 milliárdról beszélt, végül 10,7 milliárdot szán a kormány a köztisztviselők idén nyáron esedékes béremelésére. (HVG)

Több mint 19 év börtönre ítélték a legnagyobb latin-amerikai építőipari vállalatot birtokló cég volt igazgatóját – a legsúlyosabb brazil korrupciós botrány legújabb fejezete. (Bloomberg)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás