Egyéb

Jól fizető megbízást kapott Pintér egykori cége

Ezekről ne maradj le!

Megint feltűnt Pintér volt cége (Átlátszó)
Trükközéssel szépíti a vasárnapi buktát a kormány (Népszabadság)
Szabó Zsolt, az államtitkár és volt hatvani polgármester zűrös ügyei (HVG)

Megint feltűnt Pintér volt cége
620 millió forintos megbízást nyert el konzorciumban a Pajzs 07 Zrt., amelynek tulajdonosa a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.. Ebből a cégből Pintér Sándor belügyminiszter 2010-es kinevezése előtt szállt ki. A vállalat jelenleg két régi bizalmasáé. Érdekes: mindkét cég sikerrel szerepel különböző közbeszerzéseken. (Átlátszó)

Így kell kozmetikázni a vasárnapi buktát
A kormányzat és a kormányközeli média egybehangzó állítása szerint a vasárnapi zárva tartás miatt nem csökkent a kiskereskedelemi forgalom. Ezt látszólag a statisztikai adatok is alátámasztották. Most kiderült a turpisság: a vendéglátó- és a szálláshelyek bevételeit is a kiskereskedelemhez számítják hozzá. (Népszabadság)

Hatvan díszpolgára, a volt polgármester
Szabó Zsolt államtitkár benne volt a költségtérítési botrányban és kamudoktorit szerepeltetett az önéletrajzában. Nem sokkal a tavalyi államtitkári kinevezése előtt kiderült, több tízmilliós büntetés elé néz Hatvan az uniós pénzek szabálytalan felhasználása miatt. Mindezt az ő polgármestersége alatt. (HVG)

Az őstermelők járnak a legrosszabbul a közmunka módosításával
Felborulhat a teljes idénymunka-piac a közmunkásokat érintő törvénymódosítás miatt. Idén nyártól a polgármesterek jelölhetnek ki közmunkásokat, akik helyi gazdák földjeire kerülnek idényunkásként dolgozni. Aki erre nemet mond, vagy akit elbocsátanak, azt három hónapra kitiltják a közmunka-rendszerből. (Abcúg)

Ha van még két perced:

Elküldték a Fraditól Szabó „Szőke” Ferencet, a börtönviselt „szurkolói koordinátort”, aki nem is lehetett volna biztonságis büntetett előélete miatt. (Átlátszó)

Három és fél hónapos csúszásban van a Széll Kálmán tér felújítása az ütemtervhez képest. A BKK nem tájékoztat: a szerződés részletei üzleti titkok. (Népszabadság)

Budapesti híreink folyt.: rengeteg a kisebb-nagyobb hiba a 27,5 milliárd forintért felújított 1-es villamos vonalán, és még féléve sincsen, hogy átadták. (Index)

Távozik az Államadósság Kezelő Központ két vezetője, a háttérben az MNB-vel való konfliktusuk állhat. (Portfolio)

2,5 millió forintnyi havi alapfizetésüket a nyári szünet alatti hónapokban is kézhez kapják az Európai Parlament képviselői. (Blikk)

A fegyelmi után felmondott szombathelyi jegyző most a Belügyminisztériumban dolgozik. A kirúgás okát tekintve ez kitüntetés is lehetne. (Index)

Semjén Zsolt és az MTVA uniós szélmalomharca a magyar focimeccsek határon túli közvetítéséért. Mindezt azért, mert valaki Bálványoson rákérdezett. (Comment:com)

Az egyre kiterjedtebb alkalmi szállások feketepiaca felkeltette a szállodaipar és az adóhatóságok figyelmét itthon is. A NAV szerint miattuk drágább az albérlet. (Napi Gazdaság)

Átcímkézés közben csaptak le a szabolcsi dinnyehamisítókra: románból csináltak magyart. (Napi.hu)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás