Hírek

Szijjártó csinált diplomatát Tarsolyból, aztán meglepődött

Ezekről ne maradj le!
Simicska és Csányi kapta a legtöbb agrártámogatást (K-Monitor)
Puch bécsi biznisze: a fúziós székházfiók (Átlátszó)
Így lopták el a pénzt a Buda-Cashből (Hír24)

Ha van 3 perced:

Simicska és Csányi kapta a legtöbb agrártámogatást
A földalapú támogatásokból is a csókosok híznak. Hiába a szép statisztika, a több százezer cégnek kiosztott támogatás valójában, a sok összeérő tulajdonosi szál miatt, néhány helyre koncentrálódik. Ott ráadásul  ismerős neveket találunk: olyanokat, mint Simicska, Csányi, Nyerges. Érdekeltségeik közel 6 milliárd forintban részesülnek.  (K-blog, HVG)

Puch bécsi biznisze: a fúziós székházfiók
Megnyitotta budapesti fióktelepét a szocik volt pártpénztárnoka, Puch László bécsi érdekeltsége. A Horizont Handels und Industrie AG nevet viselő cég valójában a párt Jókai utcai székházát kezelő Zrt. tulajdonosa. Az épületet az MSZP anyagi gondok miatt volt kénytelen elhagyni. (Átlátszó)

Szijjártó csinált diplomatát Tarsolyból
A külügyminiszter bevallotta, ő adta Tarsoly Csabának a diplomata útlevelét és a parlamenti belépőjét, hogy ezzel is segítse a különböző kereskedőházak létrehozásának munkáját. Állítása szerint mégsem tudott az offshore paradicsomokban bejegyzett cégekről. A TASZ most próbálja kiperelni Orbán és Szijjártó híváslistáját, hogy kiderüljön, milyen szerepet játszottak az állami vezetők a Quaestor-csődben. (Népszava, Napi, HVG, 444, HVG, Napi)

Sikkasztás gyorstalpaló
Egy volt dolgozó tálalt ki arról, hogyan lopták a pénzt a Buda-Cashnél. Az alkalmazott szerint már 2004-ben kiderültek csalások, de azt mondja: a cégen belül elsikálták az ügyet. Hátborzongató történet arról, mire képes néhány ember egy brókercéggel, egy bankkal és mit sem sejtő ügyfelekkel. (Hír24)

Így fejleszt Pécs
Frissen szabadult az adósságaitól Pécs, most mégis ezerrel költekezik. Az sem mindegy, hogy mire: magasház, megrendelés az Orbán-vej érdekeltségében lévő Elios-nak közvilágításra, konzultáció a blogger-polgármesterrel, és persze mindezt pedig hitelből. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Nem csak Mészáros Lőrinc, de a felesége is benne lesznek Orbán Viktor kazahsztáni delegációjában, mint sikeres mangalicatelepet üzemeltető üzletemberek. (Index)

Orbán-Paks elemzést készített a Reuters. Eszerint a miniszterelnök és holdudvara döntenek, kivel szerződik Magyarország és, hogy mit engednek a nyilvánosságnak. (HVG)

Feljelentette Siófok volt polgármesterét a mostani. A független városvezető szerint szerint homályos, hogy elődei hogyan utaztak közpénzből az USA-ba, családostul. (NOL)

Nagyjából a valós bevételének felét titkolta el egy Balaton-parti szálloda: ez derült ki a NAV revizorainak ellenőrzésekor, ezért több mint 5 millió forint bírságot osztottak ki. (Index)

Megúszta az adóvégrehajtást Simicska cége: néhány napot késett a Közgép egyik leánycége egy befizetéssel, a tartozást időközben befizették, így lekerültek a feketelistáról. (Origo)

A volt fejlesztési miniszter cége végzi majd a milánói világkiállítás magyar pavilonjának kommunikációját, nettó 790 millió forintért. (Kreatív)

Mészáros Lőrinc visszaszólt Lázár Jánosnak, aki arról beszélt, mindenkinek el kell tudnia számolni a vagyonával. A felcsúti polgármester szerint nincsen semmi látnivaló. (Index)

Ezentúl a versenyzők részvételi díján felül még a nézőktől, érdeklődőktől is belépőt kérnek: fizetőssé tenné a diákversenyt a Közszolgálati Egyetem. (Átlátszó Oktatás)

Korrupciós ügyben bűnösnek találták a volt izraeli miniszterelnököt. Kenőpénzt fogadott el amerikai üzletemberektől. (Guardian)

Véletlen kiszivárogtak Putyin és más ismert államfők személyes adatai. Egy ausztrál tisztviselő rossz helyre küldött egy e-mailt, benne például útlevélszámokkal. (444)

A CIA egy kis lengyel repteret használt arra, hogy beutaztassa a kínzásoknak alávetett fogvatartottakat, ehhez pedig EU támogatást is igénybe vett. (EUObserver)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás