Egyéb

Íme, a kilátás Simicskó siófoki lakásából

Simicskó perrel fenyegeti az újságírókat. (Átlátszó)

Az állam mentette volna ki a hamis nyelvvizsgásokat. (444)

Így hízlalta Simicskát az EU. (Direkt36)

 

Ha van 3 perced:

Simicskó gratulált az Átlátszó munkatársának
Persze, csak miután perrel fenyegette meg azért, hogy az Átlátszón megjelent, hetven év feletti szülei nevén négy lakás van a siófoki Aranyparton. Simicskó István az EMMI sportért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke, neki szintén van egy lakása az Aranyparton. A politikus a következőt mondta erről: „a garzonom nem is a Balatonra, hanem a vasútra néz”. (Átlátszó)

EU-pénzen hízlalt királyság
Az EU-kritikus Orbán azt nem reklámozza, hogy holdudvara az uniós támogatásokból hízik. Simicska Lajoshoz köthető cégek például rendszeresen nyertek el olyan közbeszerzéseket, amelyeket európai uniós forrásokból is szponzoráltak. Egy Orbán vejének érdekeltségébe tartozó cég pedig 94 százalékban uniós projekteket futtat. (Direkt36)

Rendőrök, pénzügyőrök, tűzoltók stb.
Hosszú a sora azoknak, akik érintettek a 2013-ban kirobbant nyelvvizsga-botrányban. A legpörgősebb időszakban akár havi harmincan is megbundázhatták a nyelvvizsgájukat a csalók segítségével. Végül eljárás indult, az érintett 1000 főből azonban csak 30-40 vádlott maradt. Rengeteg állami alkalmazottról derült ki, hogy így szerzett nyelvvizsgát, ezért menteni próbálták őket. (444)

Drága Vlagyimir!
A különleges rendőri biztosítás összesen közel 43 millió forintjába került a magyar adófizetőknek Putyin látogatásának napján. A rendőrség egy közérdekűadat-igénylésre válaszolva publikálta a költséglistát. A sok rendőr élelmezésére például 5 milliót költöttünk. (Origo)

Rejtett kamerás bukás
Még műsorra kerülése előtt óriási botrányt okozott Nagy-Britanniában a Channel 4 egyik riportja, amelyben az újságírók egy fiktív kínai vállalat képviseletében keresték meg a londoni alsóház 12 képviselőjét, lobbiznának-e anyagi ellenszolgáltatásért a cég érdekében. Ketten bekapták a horgot. (Világtérkép)

Hógolyó effektus
Végigsöpört az országon a Buda-Cash botrány, a brókercég banktársainál zárolt számlák közt volt a szegénységben élőket segítő Igazgyöngy Alapítványé és Siklós önkormányzatáé is. A Figyelő szerint öt éve lefolytattak egy átfogó vizsgálatot a brókercégnél, de akkor nem találtak semmi gyanúsat. Most aztán megdöbbentek az MNB munkatársai. (IndexHVG)

Ha van még két perced:

Már van valami az állami blogketrecben, több olyan domént is regisztrált tavaly az MTVA, ahol állami-kormányzati blogok érhetők el, őket szemlézi a Híradó.hu is. (Cink)

A hétköznapjaink része a korrupció: a járművezetői vizsgától kezdve az orvoson át a számláról való megfeledkezésig minden hétköznapi korrupciónak számít. (NLCafé)

Lázár János korábbi nyilatkozata ellenére, hogy „nem indítanak vizsgálatot prekoncepció alapján”, mégis kivizsgálják az Országos Roma Önkormányzat korrupciógyanús pénzköltéseit. (MNO)

Megváltozott gazdasági körülményekre hivatkozva hátrált ki Nyerges fociklubjából a Stadler Kft. Nyerges köztudottan Simicska üzlettársa, ez állhat a szakadás hátterében. (HVG)

Az Ernst&Young és az MKIK felmérésből kiderült: tényleg korrupt a magyar üzleti élet, a megelőző oktatás és az etikai kódexek pedig csak elszórtan van jelen a cégeknél.  (Index)

Norvégbűnözés: bevándorlókat regisztrált tudtuk nélkül a norvég katolikus egyház, így közel hatmillió eurót csalhattak el. (Index)

Tíz nagy bank ellen nyomoznak Amerikában, mert manipulálhatták a nemesfémek és nemesfém-származékok piaci árait. És ez nem is újdonság. (Origo)

Megosztás