Egyéb

Flóri, hol a pénz? Itt a vicckirályi válasz!

Ezekről ne maradj le!

Így verik a hidat a romáknak a munka világába. (RSK)
Százmilliós csalás miatt nyomoznak az Összefogás Párt vezetője ellen. (Index)
Százmilliókat fizet a főváros tanácsadókra. (Origo)

Ha van 3 perced:

Így verik a hidat a romáknak a munka világába
Üresen kong az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) budai irodaháza, pedig állítólag innen vezénylik a testület ötmilliárd forintos uniós programját, azt a projektet, amely a kérdéses költségtételei miatt a napokban 12 ORÖ képviselőnél is kicsapta a biztosítékot. A rendkívüli testületi ülés határozatképelen volt, a kérdőjelek sokasodnak. (RSK)

A politika és az állampolgárság-biznisz
Százmilliós csalás miatt nyomoznak az Összefogás Párt vezetője ellen. A gyanú szerint ukrán állampolgároktól fogadott el pénzt magyar állampolgárságot ígérve nekik. Majd nem történt semmi, és eltűnt a szemük elől. Az ukránok magánnyomozót fogadtak, aztán az ügyészséghez fordultak. (Index)

Százmilliókat fizet a főváros tanácsadókra
Havi 800 ezerért ad tanácsokat a főváros vezetésének a VEKE elnöke, 500 ezerért pedig Derce Tamás volt polgármester fia. Tarlós István 14 tanácsadója évi 127 millióba kerül, helyetteseinek 20 segítője pedig 150 millióba. Az indoklás a legszebb: a főjegyző szerint Demszky Gábor idején többen voltak, és többe is kerültek a tanácsadók. (Origo)

Német cég rondítana bele Orbánék üzletébe?
Az Orbán-Merkel csúcstalálkozó után többféle pletyka is elkezdett keringeni arról, hogy milyen gazdasági témákról állapodhatott meg a két miniszterelnök a színfalak mögött.  Elképzelhető, hogy a német RWE gázcég arra készül, belép a gáz-nagykereskedelmi piacra, ami eddig az Orbán Viktorhoz nagyon közel álló oligarchák pénznyomdája volt. (Cink)

Hamis pénz az ifjú fideszesnél
Kilencmilliónyi hamis százeuróst találtak a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökénél, aki a párt honlapja szerint elnök, a pár sajtóosztálya szerint viszont nem. A Keleti pályaudvaron érték tetten, amint hamis pénzt próbált elsózni egy férfinak. Azt mondta vallomásában, hogy egy moldáviai férfitól kapta a hamis bankjegyeket, sajnálja, hogy csőbe húzták. (IndexCink)

Híres apósok/anyósok/vejek a nagypolitikában
Minden korszaknak megvannak az Orbán Viktorjai és Tiborcz Istvánjai – a miniszterelnök vejéhez hasonlóan a történelemben sokszor jutottak kiváló lehetőséghez egyesek házasság révén. A rendszerváltás utáni korszakban Apró Piroska vagy Biszku Béla vejéig számos családtag lett sikeres – akár csak a tehetségéből, akár nem. (Átlátszó)

 

 

Ha van még két perced:

Újabb százmilliárdokat tömhetünk Putyinék zsebébe: az Orbán által szorgalmazott új gázszerződés nem is olyan sürgős. Önként verjük magunkat bilincsbe. (Index)

Állami céghez ejtőernyőzött a távozó NAV-vezető: az állami Magyar Turizmus Zrt. igazgatóságában tűnt fel. (Átlátszó)

Addig biztosan nem lesz éles váltás a Simicska érdekeltségeibe tartozó médiában, amíg a legutóbbi csata korbácsolta indulatok le nem ülnek. (Index)

Simicska vs. Orbán: Habony már dolgozik az új jobbos hírportálon. A lapról annyit lehet előzetesen tudni, hogy az Index és a 444.hu a legyőzését szolgáló portál lesz. (Válasz)

Sokan rettegnek attól a Fideszben, hogy Simicska Lajos mérge nem száll el az ausztriai szánkózás közben és kiteregeti a párt piszkos ügyeit. (HVG)

Portré a legnagyobb magyar feljelentőről, aki a norvégos civil szervezetek és Simicska ügyében is a hatóságokhoz fordult. (444)

Családi okokra hivatkozva, idő előtt hazamegy az amerikai ügyvivő. Ő az, aki az USA-ból korrupciós gyanú miatt kitiltott magyarok botrányában vállalt szerepet. (NSZ)

Amekkora ígéret volt 2013-ban a Facebook Graph Search, annyira feledésbe is merült, de van egy sokkal jobb, ténylegesen használható alternatíva. (Adatújságírás)

A bevándorlók témája lett az új rezsicsökkentés a kormánypárti propagandában. Kiszámolták, hogy az „idegeneket” sokan utálják, úgyhogy ebbe áll bele a kormány. (Vastagbőr)

Megosztás