Egyéb

Elkerülnéd az útdíjat, mint a ravasz kaposvári polgármester?

Ezekről ne maradj le!

Okés, hogy a svájciak nyernek a magyar gázon? (444)

Nem létező hivatalt töltött be a trafikosztó fideszes. (HVG)

Harkány fuvarozza a képviselőt. (VS)

Újságírókat figyeltetett meg a brit titkosszolgálat. (Guardian/444)

 

Ha van 3 perced:

Seszták szerint nem gáz

A 444 megint a magyar gázüzleten milliárdokat nyerő, titokzatos svájci cégről, a MET-ről ír, miután egy szocialista képviselő kérdéseire válaszul megszólalt a fejlesztési miniszter is. Seszták Miklós semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy az állami villamosművek ennek a svájci cégnek a gázát hozza be az országba, és átengedi neki a hatalmas hasznot. Az Átlátszó kutatásai szerint a háttérben felsejlik Garancsi István,  a Videoton tulajdonosa, és Orbán Viktor bizalmasa.

 

Az önkormányzat a lakók elen

A 444 arról számol be, hogy Habony- és Rogán-közeli üzletemberrel háborúznak egy belvárosi ház lakói. Az üzletember egy műemléképületben kibérelte az önkormányzat egyik földszinti üzlethelyiségét, hogy ott éttermet nyisson. Az ingatlan korábban az SZDSZ irodája volt. A lakók tehetetlenül nézik, hogy a vállalkozó átalakítja a házat, az önkormányzat pedig a vállalkozónak kedvez: három hónapra a közös költség szintjére csökkentette a bérleti díjat.

 

Nem létező hivatalt töltött be a trafikosztó fideszes

A HVG sztorija szerint több mint egy évig miniszteri biztosként járta az országot, tárgyalt a gazdákkal, nyilatkozott, interjúkat adott, csakhogy hiába használta ezt a titulust a fideszes képviselő, a szekszárdi trafikbotrányban érintett politikust senki nem nevezte ki erre a posztra. Erről az illetékes minisztérium is hallgatott, pedig a képviselő többször tárgyalt a nevükben. A tárca utólag korrigált: nem biztos, hanem „megbízott” volt, ám ezt a kifejezést nem is ismeri a vonatkozó törvény.

 

A kaposvári versenyző húzása

A kaposvári polgármester meglepő húzással kerülné el az útdíjat – írta az Index, miután továbbra is ezerrel lobbiznak a fideszes polgármesterek, hogy elkerüljék a sarcot legalább a városukat érintő szakaszoknál. Szita Károly azt kérte az illetékes államtitkártól, hogy a kormány minősítse vissza főúttá a kaposvári elkerülő utat. Így nem kellene fizetni.

 

Tiffán Harkánnyal buszozik

A VS.hu cikke szerint új módszert eszelt ki a kormányzati lobbizásra a harkányi önkormányzat: ingyen egy fideszes képviselő rendelkezésére bocsátotta a kisbuszát. Tiffán Zsolt borásznak egyébként jár a képviselői üzemanyagkártya, hivatalosan csak egy Suzukija van. A lap hozzáteszi: furcsa, hogy a képviselőként és miniszteri biztosként is jövedelmet kapó Tiffán rászorul egy kisvárosi önkormányzat autójára.

 

Ha van még 2 perced:

Rogán után Juhász válaszinterjúját közli az Index a belvárosi ingatlabotrányról: állítólag sokan figyelmeztetik, hogy kemény emberek érdekeit sérti.

Az Ígyírnánkmi blog szerint jogalkotási próbaüzem nincs, hiába mondja a miniszterelnök, hogy az útdíj bevezetése körüli gondok nem számítanak, mert az egész csak próba.

Újabb bankokra teheti rá a kezét a kormány: az MKB és a Budapest Bank államosítása után nem zárható ki, hogy az állam más bankokat is megvesz.

Itt az első példa arra, hogyan bánnak a már nem barát Hír Tv-vel: a jegybank közleményben támadta be a hírcsatornát.

Várható volt: felszámolás alá került Demján cége, az Arcadom építőipari vállalat. Ha nem lesz felszámolási egyezség, Demján Sándor magánvagyona terhére kártalaníthat.

A Mandiner blog a magyar sajtóban egyedülálló módon közli, mennyi állami hirdetésre tett szert tavaly. Az önbevallás másoknak is hasznára válna.

Könnygázt kaptak a játszóterükért tüntető gyerekek. Az Átlátszó videórovata egy megdöbbentő kenyai eset felvételeit közli.

Megosztás