Egyéb

Tuti jackpot tippek Andy Vajnától, csak neked és csak most!

Ezekről ne maradj le!

Vajna okosan üzletelt az állammal (Népszabadság)
A miniszteri biztosoké a legkényelmesebb állás. (HVG)
Tolmácsok nevével élt vissza a nyelviskola? (HVG)
Rogán szerint nincs mutyi a Belvárosban – interjú. (Index)

Ha van 3 perced:

Vajna nagyot kaszált az államon
Népszabadság írta meg, hogy az állami Szerencsejáték Zrt. 2010-ben 245 millió forintért vásárolta ki Andy Vajnát a Belvárosi Kaszinó Kft.-ből, hogy aztán a következő négy évben összesen egymilliárd forintot fizessen az üzletember másik cégének a kaszinó épületének bérletéért. A filmügyi kormánybiztos ugyanis megtartotta a belvárosi Tropicana Kaszinó épületét, sőt, most, hogy 2014 végén bezárt a létesítmény, nyithat a helyén egy új kaszinót. Vajna tavaly év végén kapott meg ötöt abból a hét kaszinókoncesszióból, amit az állam pályáztatás nélkül osztott ki.

Nem lett olcsóbb a kisebb parlament
Nem lett olcsóbb a politika azzal, hogy a korábbinál jóval kevesebben ülnek az Országgyűlésben, ugyanis már 108 szolgálati ingatlant béreltek a képviselőknek – írja a Blikk, amely összegezte a képviselőknek eddig bérelt irodák és szolgálati lakások szerződéseit. Feleannyi ugyan a képviselő a Házban, mint korábban, de a szolgálati lakásokon megspórolt pénzt az eddig kibérelt irodák költsége nagyrészt elviszi, sőt idővel meg is haladja majd.

Szuperkényelmes állás állami pénzen
HVG a miniszteri biztosok érdekes világát mutatja be, a poszt ugyanis adófizetői pénzből nagyon is kényelmes állást biztosít. Sokan még a helyettes államtitkároknál is többet keresnek, kiküldetés esetén első osztályon utazhatnak, de a miniszter még szolgálati kocsit is kirendelhet nekik. A lap átnézte, kiket neveztek ki miniszteri biztosnak a kormányalakítás óta, és talált olyan álláshalmozót is, aki még főnökénél, Lázár Jánosnál is jobban keres.

Simicska és a turizmus
2014-ben az Átlátszó több teljes mértékben, vagy részben állami tulajdonú cégtől kikérte, hogy kivel kötöttek szerződéseket, milyen feladatra és mekkora összegben. Ekkor derült ki, ami amúgy nem lett volna nyilvánvaló, tehát hogy Simicska Lajos cégei a turizmusban is hasítanak. Az egyik cég tucatnyi szakkiállításon segít standot felállítani és berendezni az állami cégnek, a másik turisztikai programokat népszerűsít, egyenként százmilliókért.

Tolmácsok nevével élt vissza a nyelviskola?
HVG egy furcsa, egy helyben topogó nyomozásról ír, amelynek a főszereplője egy nyelviskola. A NAV fordítási és tolmácsolási feladatok elvégzésére kiírt közbeszerzését nyert meg úgy, hogy a pályázati anyagában a referenciaként megadott szakemberek aláírását meghamisította. A tendert ugyan megsemmisítette az adóhivatal, az iskolát eltiltották a közbeszerzésektől, de a vezetője azt állította, nem tud a büntetőeljárásról.

 

 

Ha van még 2 perced:

Rogán Antal visszalő. Az egykori belvárosi polgármester az Indexnek adott interjújában azt mondta, hogy nemhogy milliárdos károk érték volna a kerületet, hanem nőtt is a vagyon.

A nap trollkirálynője az Átlátszó újságírója, aki kiugrasztotta a közmédiás nyulat a bokorból. Átlátszós képzésre jelentkezett az MTVA, de lemondták, mert a norvégok pénzéből megy.

Mire felépült a kórház helikopterleszállója, megváltozott a jogszabály. A mentőhelikopterek Szegeden továbbra sem a kórház mellett, hanem a város határában szállnak le.

Egy helyes szőke csaj beépült a lengyel jobboldali radikálisokhoz és kicsit kémkedett. A brit Guardian egy 16 perces videót közöl az akcióról.

Unortodox adóztatási módszerhez folyamodik Kína, hogy letörje a korrupciót. Lecsapnak azokra a kínaiakra, akik nem akarnak otthon adózni.

Halva találták otthonában az argentin államfőt megvádoló ügyészt, néhány órával azelőtt, hogy az ügyben meghallgatta volna a kongresszus.

Egy üzbég whistleblower a nyugati cégek korrupt praktikáiról tálalt ki. Figyelem, norvégbűnözés.

 

Megosztás