Egyéb

Ugye, te is tudod, hogy a megyei matrica nagyon-nagyon jó?

A nap idézete:

„A megyei matrica nagyon jó, mindenki támogatja” – Orbán Viktor.

 

Ezekről ne maradj le!

Pintérig érnek a belvárosi ingatlanmutyi szálai. (Átlátszó)
Egy német oknyomozó portál az Ukrajnában lelőtt utasszállító sztoriját írta meg. (Correctiv)
Matolcsyék feljelentik a lapot, amelyik megírta: rossz üzletet kötöttek. (HVG, Figyelő)
Giró-Szász kifelejtette üzlettársát a milliárdos hotel sztorijából. (Index)
Az Átlátszó mögötti jogi gépezetet mutatja be a főjogász. (Ügyvédvilág)

 

Ha van 3 perced:

Rogán-Habony-Pintér tengely?
Az Átlátszó oknyomozó cikksorozata szerint a belügyminiszter közvetlen közelébe is elvezetnek az V. kerületi ingatlanbotrány szálai. Pintér egykori üzlettársa is kedvezményezettje a belvárosi önkormányzat furcsa ingatlanértékesítési gyakorlatának. Ráadásul a nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó Habony Árpád rokonsága is ott van az érdekeltek között: az egykor a józsefvárosi kínai piacot üzemeltető Szetlik-família és a belügyminiszter volt üzlettársának esetei között is vannak közös pontok.

Dőlnek a hírek Rogánisztánból
Az Átlátszó fenti cikke mellett egyre több értékes és konkrét infó jelenik meg az éveken át zavartalanul működő ingatlanmutyiról, amelynak a szakértése is vicces. Az LMP belvárosi blogján olvasható sztori röviden: egy évekig a CBA által bérelt ingatlant, áron alul, 51 millió forintért vett meg egy vélhetően erre a célra alakult cég, az ingatlant pedig most, felújítás után 430 millióért árulják. Elég szép pénzt kaszál a Mahir is azzal, hogy többszörös áron adja tovább a hirdetőtáblákat.

A milliárdos hotelügylet titkai
A Blikk derítette ki, hogy a Századvég igazgatósági elnöke intézte a belvárosi ingatlanügyletet. Az önkormányzat szerint egy indiai alap állt a luxemburgi cég mögött. Az elnök elismerte a luxemburgi kapcsolatot, de hangsúlyozta, hogy azóta kiszállt, és az ingatlanok értékesítését, Giró-Szász András államtitkár sógora és üzlettársa. Az Index szerint ebben az az érdekes, hogy Giró-Szász eddig ezt lazán „kifelejtette”.

A rossz hír hozóját eléri a sorsa
Matolcsyék feljelentést tesznek a Figyelő ellen, mert a lap megírta, hogy rossz üzletet kötött a kormány. Az értesülés szerint a Miniszterelnökség egyik levelében jelezte az MNB-nek, hogy az éppen most államosított bank már rövid távon sok tízmilliárdos tőkeemelésre szorul a fizetésképtelenség elkerülése végett, és a cechnek még nem is ez lesz a vége. Az ügy azért kínos, mert a kormány eddig azt állította: nem kell további pénzt az MKB-ba nyomni.

Indul a helikopter-tender
Egy ideje már lázasan hirdet egy brit-olasz helikoptergyártó a jobboldali sajtóban, most kiderült miért: a honvédelmi miniszter szerint bármikor indulhat a gigatender, kb. 170 milliárdot terveznek erre elkölteni. A beszerzés évek óta időszerű a Magyar Honvédségnél, ugyanis ma már alig rendelkezik működőképes helikopterekkel, miután a szovjet-orosz gyártású Mi-24 harci helikoptereket csendben kivonták a rendszerből.

 

 

Ha még van 2 perced:

A Vastagbőr-blog szerint tehetség kell, hogy ekkora hülyét csináljon magából egy miniszter. Hende Csabáról van szó, aki jól beleégett a megyei matricáról szóló nyilatkozatokba.

Az Átlátszó ügyvédje mondja el az oknyomozó portál ügyeinek kulisszatitkait. Jogászoknak, ügyvédeknek kötelező olvasmány.

Többek között a szociális és gyermekétkeztetés rovására osztott szét több mint 18 milliárd forintot a kormány karácsony előtt – írta meg az Átlátszó blogja. Térképpel.

Környezetvédelmi termékdíjat sikerült bevezetni a kormánynak a… napelemre. A 444 szúrta ki az abszurdumot.

Hosszú bájtok éjszakájakiskereskedőknél: minden titok feltárulhatott a versenytársak előtt a NAV által üzemeltetett elektronikus árukövető rendszer egy hibája miatt.

A megyei matricát mindenki támogatja, a rendszer bevezetésével kapcsolatos problémák a normál próbaüzem részei és egyébként is, nulla százalék az infláció. Orbán a rádióban.

Valamivel csak kell repülni, ha Zürichben is van dolga az embernek. A miniszterelnök az OTP gépével ment Párizsba, de Svájcban is megállt – a FIFA gálára.

Elutasította a Mol-vezér panaszát a horvát alkotmánybíróság, Hernádi az ottani korrupciós ügyének kezelése miatt vélte úgy, hogy sérülnek a jogai.

Rekordnagyságúra nőtt az Átlátszónál a Pulitzer-díjas oknyomozó újságírók száma. A HVG-től Rádió Antónia igazolt most a laphoz.

Mostantól sárga csekken is támogathatod a munkánkat és csatlakozhatsz az Átlátszó4000-hez. Kattints ide a csekkért! Ha banki átutalással akarsz bennünket támogatni, akkor pedig ide klikkelj!

Megosztás